4.25 dl nisujahu
2 sl heledat pruuni suhkrut
2.5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
0.5 tl söögisoodat
60 g külma võid
1.75 dl püreestatud keedetud maguskartulit e. bataati
Sega suures kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sool ja söögisooda. Lisa külm või ja haki noaga puruseks.
Sega väikeses kausis jahutatud maguskartulipüree ja pett, sega kiiresti jahusegu hulka (ära liialt sega).
Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ja sõtku kergelt läbi (umbes 5-6 korda, nii et tainas on ühtlane. Kui tainas on väga kleepuv, lisa veel kuni 4 sl jahu). Vormi tainas umbes 2,5 cm paksuseks kettaks ja lõika 5 cm vormiga kettad.
Määri 20 vorm võiga ning pane tainapätsid teineteise kõrvale (siis ei vaju nad küpsemisel kummuli). Määri pealt sulavõiga.
Küpseta 220-kraadise ahju allosas 20-24 minutit, kuni saiakesed on pealt kuldsed.
Retsept on mugandatud USA ajakirjast Martha Stewart Everyday Food (November 2003, Sweet-Potato Biscuits). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Maguskartuliskoonid
Scones-tüüpi kakukesed maguskartuli e. bataadiga.