Hispaania verivorstipirukas

Hispaania Morcilla-verivorstiga valmistatud lehttainapirukas, ent ilmselt võiks kasutada ka kodumaist verivorsti või -käkki.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl rosinaid

500 g lehttainast

650 g hispaania morcilla verivorsti

0-1.5 dl liha- puljongit

1 tk mahlakat pirni

4 sl oliiviõli

3 sl piinia- või seedermänniseemneid

1 tk munakollast

Valmistamine

Leota rosinaid pool tundi vees.
Rulli lehttainas jahusel laual hästi õhukeseks.
Määri sügav umbes 18 cm lahtikäiv rõngasvorm õliga ning tõsta tainas vormi, nii et servad kaetud oleksid ja osa tainast üle ääre ripuks.
Eemalda verivorstilt nahk ja lõika see paksudeks viiludeks. Koori pirn, eemalda südamik ja lõika väikesteks kuubikuteks. Nõruta rosinad. Pane kõik täidiseained pannile ja kuumuta läbi. Lisa lihapuljong ja sega, kuni saad ühtlase pasta.
Kalla täidis tainapõhjale. Tõsta tainaservad peale. Torgi tainas pealt kahvliga läbi ning pintselda munakollasega.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Serveeri rohelise salatiga.

PS. Ei ole ise proovinud, aga kõlab väga huvitavalt. Ilmselt sobib ka verikäkk selle piruka valmistamiseks.

Retsepti autor on María José Sevilla, ilmus briti ajakirjas Waitrose. Pildi tegi ZOOZI.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 29.11.2009 21:10

Kasutasin Rakvere Rahwa verivorsti. Pirukas oli äärmiselt toitev ning väga maitsev. Võtsime lisaks toorsalatile juurde ka pohlamoosi.

Birukas
postitatud 31.10.2010 21:18

Meie perele väga meeldis, meesinimese kommentara - tõsiselt hea! Lihtne teha ja mõnus suutäis :)