Leota rosinaid pool tundi vees.
Rulli lehttainas jahusel laual hästi õhukeseks.
Määri sügav umbes 18 cm lahtikäiv rõngasvorm õliga ning tõsta tainas vormi, nii et servad kaetud oleksid ja osa tainast üle ääre ripuks.
Eemalda verivorstilt nahk ja lõika see paksudeks viiludeks. Koori pirn, eemalda südamik ja lõika väikesteks kuubikuteks. Nõruta rosinad. Pane kõik täidiseained pannile ja kuumuta läbi. Lisa lihapuljong ja sega, kuni saad ühtlase pasta.
Kalla täidis tainapõhjale. Tõsta tainaservad peale. Torgi tainas pealt kahvliga läbi ning pintselda munakollasega.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.
Serveeri rohelise salatiga.
PS. Ei ole ise proovinud, aga kõlab väga huvitavalt. Ilmselt sobib ka verikäkk selle piruka valmistamiseks.
Retsepti autor on María José Sevilla, ilmus briti ajakirjas Waitrose. Pildi tegi ZOOZI.
Hispaania verivorstipirukas
Hispaania Morcilla-verivorstiga valmistatud lehttainapirukas, ent ilmselt võiks kasutada ka kodumaist verivorsti või -käkki.