Egiptuse oasalat Loubia

Juutide kalendris alati esimese ehk Tishrei kuu 1. ja 2. päeval olev Rosh Hashannah on meie kalendris liikuv püha, tavaliselt septembris-oktoobris. Sel päeval soovitakse teineteisele "L'Shanah Tovah Tikatevuh".
Egiptuses serveeritakse seda salatit Rosh Hashannah'i ehk juutide aastavahetuse ajal ning salat sümboliseerib uut elu ja viljakust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud silmube (black-eyed beans)

vett

1 hakitud punane sibul

2 peenestatud küüslauguküünt

4 sl hakitud värsket peterselli

0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid soovi korral

5 sl külmpressitud oliiviõli

1 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Leota kuivatatud ube 1 tund.

Keeda nõrutatud ube umbes 20 minutit, kuni oad on pehmed. Lisa keetmise lõpu poole sool. Nõruta, lisa ülejäänud ained ja sega hoolega.

Nipid ja soovitused:

  • Sama salati võib valmistada ka pruunidest või rohelistest läätsedest.

Loe veel:

Retsept on Claudia Rodeni raamatust "The Book of Jewish Food" 1996

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 15.09.2012 12:19

maitsev ja tervislik salat.