500 g kuivatatud silmube (black-eyed beans)
vett
1 hakitud punane sibul
2 peenestatud küüslauguküünt
4 sl hakitud värsket peterselli
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid soovi korral
5 sl külmpressitud oliiviõli
1 sidruni mahl
soola ja musta pipart
Leota kuivatatud ube 1 tund.
Keeda nõrutatud ube umbes 20 minutit, kuni oad on pehmed. Lisa keetmise lõpu poole sool. Nõruta, lisa ülejäänud ained ja sega hoolega.
Retsept on Claudia Rodeni raamatust "The Book of Jewish Food" 1996
Egiptuse oasalat Loubia
Juutide kalendris alati esimese ehk Tishrei kuu 1. ja 2. päeval olev Rosh Hashannah on meie kalendris liikuv püha, tavaliselt septembris-oktoobris. Sel päeval soovitakse teineteisele "L'Shanah Tovah Tikatevuh". Egiptuses serveeritakse seda salatit Rosh Hashannah'i ehk juutide aastavahetuse ajal ning salat sümboliseerib uut elu ja viljakust.