2,5 sl õli
1 hakitud sibul
näpuotsaga tšillihelbeid
450 g kartuleid
750 ml köögiviljapuljongit
300-400 g värsket või hakitud külmutatud spinatit
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort või kookospiima
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:hakitud värsket murulauku
Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel u 5 minutit, kuni sibul veidi pehmeneb.
Lisa hakitud küüslauk ja tšillihelbed, kuumuta minut aega.
Siis lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel poolenisti kaane all u 20 minutit või kuni kartul on pehme.
Lisa värske spinat, kuumuta, kuni spinat on närtsinud. Siis püreesta supp saumikseriga ühtlaseks. (Kui kasutad külmutatud spinatikuubikuid, siis võid püreestada kartulid enne spinatikuubikute lisamist. Seejärel kuumuta, kuni spinat on sulanud).
Nüüd võid supile lisada rõõska koort või kookospiima. Kuumuta läbi, timmi maitse parajaks ja serveeri.
Serveerimisel puista peale hakitud murulauku.
Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Spinatisupp
Väga maitsev erkroheline spinatisupp.