Spinatisupp

Väga maitsev erkroheline spinatisupp.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2,5 sl õli

1 hakitud sibul

2 küüslauguküünt

näpuotsaga tšillihelbeid

450 g kartuleid

750 ml köögiviljapuljongit

300-400 g värsket või hakitud külmutatud spinatit

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort või kookospiima

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel u 5 minutit, kuni sibul veidi pehmeneb.

Lisa hakitud küüslauk ja tšillihelbed, kuumuta minut aega.

Siis lisa kooritud ja tükeldatud kartulid ning kuum puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja keeda tasasel tulel poolenisti kaane all u 20 minutit või kuni kartul on pehme.

Lisa värske spinat, kuumuta, kuni spinat on närtsinud. Siis püreesta supp saumikseriga ühtlaseks. (Kui kasutad külmutatud spinatikuubikuid, siis võid püreestada kartulid enne spinatikuubikute lisamist. Seejärel kuumuta, kuni spinat on sulanud). 

Nüüd võid supile lisada rõõska koort või kookospiima. Kuumuta läbi, timmi maitse parajaks ja serveeri. 

Serveerimisel puista peale hakitud murulauku. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku, PALEO, laktoosi- ja kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta kookospiima. 


Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR