Praetud angerjas

Itaalias Napolis on nisujahus veeretatud ja oliiviõlis praetud angerjas (capitone fritto) kohustuslik roog jõululaual. Taanlased aga veeretaksid angerjat enne praadimist rukkijahus.

Nami-Namit varustab kalagaga PepeKala OÜ.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väikest puhastatud angerjat (u 800 g)

rukkijahu või nisujahu

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Lõika väikesed puhastatud angerjad umbes 5-6 cm juppideks. Sega jahu, sool ja pipar ning veereta kalatükke jahusegus.

Prae angerjatükke pannil rasvas mõlemalt poolt 6 minutit, kuni kala on küps.

Serveeri stoovitud kartulite ja marineeritud suvikõrvitsaga (ehk taanipäraselt) või soolahelveste ja sidrunisektoritega (ehk itaaliapäraselt).

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR