Kirsistruudel

Lihtne kirsi-pähklitäidisega struudel valmib lehttaina abil.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g kivideta kirsse (nt Härmavili kirsid kivideta)

0,5 dl suhkrut

1 vanillikauna seemned

1 tl jahvatatud kaneeli

100 g kreeka pähkleid

500 g pärmi-lehttainast

määrimiseks muna

peale tuhksuhkrut

Valmistamine

Pane kirsid ja suhkur potti, kuumuta tasasel tulel mõned minutid. Maitsesta vanilli ja kaneeliga.

Haki kreeka pähklid natuke väiksemaks ja lisa kirssidele. Lase täidisel jahtuda. Kui kirsid ajavad palju mahla välja, võid täidisele lisada lusikatäie maisitärklist. Lahusta see eelnevalt väheses vees ja kuumuta täidist kuni see pakseneb.

Rulli tainas küpsetuspaberil ristkülikuks. Pane täidis ühe pika triibuna taina keskele, jäta mõlemast otsast u 1,5 cm vabaks. Tõsta üks tainakülg täidisele ja rulli struudel ettevaatlikult kokku. Taina liitekoht jäta rulli alla. Suru tainaotsad sõrmedega kõvasti kokku ja voldi struudli alla.

Määri struudel pealt lahtiklopitud munaga, puista peale veidi suhkrut ja hakitud pähkleid.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kaunista tuhksuhkruga. Serveeri soojalt külma vanillijäätisega.

Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 12.09.2012 16:39

suurepärane struudel.

Vike
postitatud 02.01.2014 19:31

Abikaasa väga kiitis.

Martiina
postitatud 18.09.2019 11:40

See oli väga maitsev, kuigi ma suur pähklifänn ei ole.