400 g kivideta kirsse (nt Härmavili kirsid kivideta)
0,5 dl suhkrut
1 vanillikauna seemned
1 tl jahvatatud kaneeli
100 g kreeka pähkleid
500 g pärmi-lehttainast
määrimiseks muna
peale tuhksuhkrut
Pane kirsid ja suhkur potti, kuumuta tasasel tulel mõned minutid. Maitsesta vanilli ja kaneeliga.
Haki kreeka pähklid natuke väiksemaks ja lisa kirssidele. Lase täidisel jahtuda. Kui kirsid ajavad palju mahla välja, võid täidisele lisada lusikatäie maisitärklist. Lahusta see eelnevalt väheses vees ja kuumuta täidist kuni see pakseneb.
Rulli tainas küpsetuspaberil ristkülikuks. Pane täidis ühe pika triibuna taina keskele, jäta mõlemast otsast u 1,5 cm vabaks. Tõsta üks tainakülg täidisele ja rulli struudel ettevaatlikult kokku. Taina liitekoht jäta rulli alla. Suru tainaotsad sõrmedega kõvasti kokku ja voldi struudli alla.
Määri struudel pealt lahtiklopitud munaga, puista peale veidi suhkrut ja hakitud pähkleid.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kaunista tuhksuhkruga. Serveeri soojalt külma vanillijäätisega.
Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Kirsistruudel
Lihtne kirsi-pähklitäidisega struudel valmib lehttaina abil.