Makaronid kõrvitsa ja singiga

Muskaatkõrvitsa, suitsusingi ning heleda õllega pastaroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 tk keskmist pesa- ehk šalottsibulat õhukeste viiludena

5 sl külmpressitud oliiviõli

250 g tükeldatud (muskaat-) kõrvitsat

100 g taist suitsusinki

2.5 dl heledat õlut

325 g farfalle ehk lipsukese makarone

1 tl hakitud värsket rosmariini

riivitud muskaatpähklit

soola

Valmistamine

Prae sibulaid õlis umbes 3 minutit, siis lisa tükeldatud kõrvits, singikuubikud ja noaotsatäis soola. Kuumuta 4-5 minutit, kuni kõrvits on pehme ja hakkab kergelt pruunistuma.
Vala juurde õlu ning kuumuta keskmisel tulel 10 minutit, kuni kaste on veidi paksenenud.
Samal ajal keeda makaronid vastavalt juhistele. Nõruta ja sega kõrvitsakastmega. Lisa rosmariin ja riivitud muskaatpähkel ning serveeri.

Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (March 2003,Smoked farfalle pasta with pumpkin). Juuresoleva foto saatis kasutaja Zoozi.
LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 06.12.2008 18:34

Oli üllatavalt hea, üsna omapärane, aga võib tulevikus veel teha.

Hexy
postitatud 20.01.2012 10:56

Üllatavalt hea toit.