Porgandisupp koriandriga

Koriandriseemned lisavad porgandisupile huvitava nüansi ning meeldiva maitse, värske koriander aga veidike värskust ja teravust. UUS PILT LISAMISEL!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 sl koriandriseemneid

1 sl võid või õli

750 g porgandeid

1 purustatud küüslauguküüs

1 l kana- või aedviljapuljongit

3 sl hakitud värsket koriandrit

soola ja musta pipart

Soovi korral:

4 sl hapukoort või rõõska koort või sulatatud juustu või toorjuustu

Valmistamine

Rösti esmalt koriandriseemned. Selleks pane koriandriseemned kuivale praepannile mõõdukal kuumusel ja kuumuta 1-2 minutit, kuni seemned kergelt pruunistuvad ja pannil "hüppama" hakkavad. Tambi seejärel uhmris kergelt katki.

Kuumuta potis või või õli, lisa hakitud porgandid, küüslauk ja 3/4 purustatud koriandriseemnetest. Sega, kata pott kaanega ja kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni porgand pehmenema hakkab.

Lisa kuum puljong, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel veel 15-20 minutit, irvakil kaane all, kuni aedviljad on pehmed.

Lase supil veidi jahtuda, siis püreesta ning suru soovi korral läbi sõela. Lisa hakitud värske koriander maitsesta.

Kui soovid tummisemat suppi, siis sega juurde hapukoor/rõõsk koor/toorjuust/sulajuust. 

Serveerimisel puista peale alleshoitud koriandriseemned. Kõrvale paku näiteks krõbedat leiba.

Nipid ja soovitused:

  • Veganversiooni jaoks kasuta oliiviõli ja jäta lõpus rõõsk koor/hapukoor/sulajuust/toorjuust lisamata. Pildil on samuti taimne versioon. 
  • Vegetaarse ja veganliku versiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit. Puljongi võid keeta ise (retsepti leiad siit) või kasutada valmispuljongit või vett ja puljongipulbrit. 

Retsept on mugandatud briti koka Delia Smithi veebilehelt (Carrot and coriander soup), pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Meringue
postitatud 10.11.2016 21:21

Mõnusalt lihtne valmistada ja väga maitsev!

Pille
postitatud 27.08.2024 10:27

Ma olen ise kunagi ammu sellise pildi teinud: