1 sl koriandriseemneid
750 g porgandeid
1 purustatud küüslauguküüs
1 l kana- või aedviljapuljongit
3 sl hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
Soovi korral:4 sl hapukoort või rõõska koort või sulatatud juustu või toorjuustu
Rösti esmalt koriandriseemned. Selleks pane koriandriseemned kuivale praepannile mõõdukal kuumusel ja kuumuta 1-2 minutit, kuni seemned kergelt pruunistuvad ja pannil "hüppama" hakkavad. Tambi seejärel uhmris kergelt katki.
Kuumuta potis või või õli, lisa hakitud porgandid, küüslauk ja 3/4 purustatud koriandriseemnetest. Sega, kata pott kaanega ja kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni porgand pehmenema hakkab.
Lisa kuum puljong, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel veel 15-20 minutit, irvakil kaane all, kuni aedviljad on pehmed.
Lase supil veidi jahtuda, siis püreesta ning suru soovi korral läbi sõela. Lisa hakitud värske koriander maitsesta.
Kui soovid tummisemat suppi, siis sega juurde hapukoor/rõõsk koor/toorjuust/sulajuust.
Serveerimisel puista peale alleshoitud koriandriseemned. Kõrvale paku näiteks krõbedat leiba.
Retsept on mugandatud briti koka Delia Smithi veebilehelt (Carrot and coriander soup), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Porgandisupp koriandriga
Koriandriseemned lisavad porgandisupile huvitava nüansi ning meeldiva maitse, värske koriander aga veidike värskust ja teravust. UUS PILT LISAMISEL!