5 tervet tähtaniisi
7.5 cm tükkideks murtud kaneelikoort
2 tl Sichuani pipra teri või 3 tl musta pipra teri
5 tera nelki
2 sl apteegitilliseemneid
Sega maitseained omavahel ning jahvata peeneks (mida peenem jahvatus, seda aromaatsem maitseainesegu).
Säilita klaaspurgis valguse eest kaitstult. Kui kasutad seda kuivmarinaadina, siis lisa veidi soola.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Vürtsikas ja aromaatne maitsesegu. Kasutasin kanakoibade maitsestamisel.
Kas seda poest valmiskujul kuskilt osta ka saab? Otsisin, aga ei leidnud. <p>Maitseainet kasutatakse mitmetes Jamie Olivieri retseptides.</p>
Kat, müüakse kohe kindlasti nt Marks&Spenceri toidupoodides (Tallinnas Kristiine Keskuses ning Rocca al Mare kaubanduskeskuses), tõenäoliselt ka Piprapoes (pipar.ee) ja Umami.ee veebipoes1
Kat. Ise tellisin "Umamist".
Peab vist ka Umamist ostma. Ise ostsin Piprapoest. Aga nende oma koosneb hoopis nendest kuuest vürtsist: koriander, kaneel, kardemon, vürts, aniis, loorber ja sinepipulber. Mekk on selline, et nagu ainult kaneelist koosnekski.
Kasutasn vürtsisegude valmistamiseks üht vana nõukaaegset kohviveskit, väga hästi sai ka nende vürtsidega hakkama.
Hiina viievürtsisegu 'Five-spice mix'
Tähtaniis annab sellele vürtisegule väga tugeva aroomi. Viievürtsisegu kasutatakse marinaadide, liha- ja kanaroogade maitsestamiseks ja dippimissoolana. Sobib hästi sea- ja pardiliha maitsestamiseks.