Küpsetatud viinamarjad

Lihtne dessert, mis nõuab küll eelnevalt viinamarjade kahetunnist maitsestamist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g tumedaid ja heledaid viinamarju

1 vanillikaun

5 sl pruuni suhkrut

4 sl kuiva (fino) šerrit

Serveerimiseks:

225 g väherasvast toorjuustu või kitsepiimast kreemjuustu

Valmistamine

Pese viinamarjad, lõika pooleks ning eemalda seemned. Haki vanillikaun hästi peeneks, sega suhkruga. Veereta viinamarju suhkrusegus ning lase kaetult külmikus 2 tundi maitsestuda.

Jaota viinamarjad, viinamarjamahl ja šerri nelja kuumakindla väikese vormi sisse (u 2 dl) ning küpseta 10 minutit 250-kraadises ahjus.

Serveerimisel tõsta viinamarjadele toorjuustu.

Loe veel:

Idee on Taani retseptivihikust Karolines Køkken. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 26.09.2015 21:27

Olin alguses skeptiline, aga väga hea magustoit sai. Tavalise toorjuustu asemel kasutasin kreemjat kitsejuustu.