125 g toasooja pehmet võid
170 g suhkrut
2 muna
2 sl kohvikoort või piima
3 küpset banaani (u 300 g)
1 tl sidrunimahla
300 g nisujahu (u 5 dl)
1 tl vanillisuhkrut
0.75 tl söögisoodat
0.5 tl soola
100 g hakitud tumedat šokolaadi või šokolaadikompvekke
Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm või siis hoopis rõngasvorm võiga.
Vahusta või ja suhkur heledaks, lisa ükshaaval vahustades munad.
Lisa kahvliga püreestatud banaanid, rõõsk koor/piim, sidrunimahl ja vanillsuhkur.
Sega jahu, sool ja sooda omavahel ning lisa taina sisse. Viimasena lisa hakitud šokolaad.
Määri koogivorm võiga ning puista üle jahuga. Kalla tainas vormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit.
Soome MTV3 kokasaatest pärit retsept. Pildi tegi GEGERDA.
Väga hea kook tuli, võib-olla naaatuke liiga magus. Peale sobiks veel vahukoor või jäätis ka. Asi võis minu koogivormis olla, aga küpsetamine võttis üle tunni aja.
Algretseptis oli suhkrut 250 g ja nii palju suhkrut lisades oli kook tõesti liiga magus, nagu Ed kommenteeris. Oleme nüüd suhkrukogust retseptis vähendanud 200 g peale :)
Võtsime veel vähemaks suhkrut. 170 g on enam kui küll :)
Kui suure koogivormi jaoks see retsept on?
Karin, ei olnud kahjuks algretseptis öeldud. Ise prooviksin v-b 24 cm vormiga alustuseks.
'väga mõnus kook!
Gegegerda saatis 2009. a. augustis sellise pildi:
Aga muidu - hea ja maitsev keeks. Ma hakkisin sisse mingeid tumeda šokolaadi jääke ja mingeid Komeedi-sarnaseid kompvekke :)
Banaani-šokolaadikook
Retsept on pärit Uus-Meremaalt ning selle järgi valmistades tuleb tihe ja mahlane kook, mis sobib imehästi kohvi kõrvale.