Bastogne on linn Belgias, ent need küpsised on küpsisehiiu LU toode, mida Belgia linnakesega seob vaid nimi.
125 g võid
125 g heledat Muscovado suhkrut
1 sl tumedat siirupit
1,5 tl piparkoogimaitseainet
150 g nisujahu
1 tl söögisoodat või küpsetuspulbrit
Sulata potis või, suhkur, siirup ja vürtsid. Sega ühtlaseks, siis tõsta pott tulelt.
Sega juurde kergitusaine (sooda või küpsetuspulber) ja jahu segu.
Võta tainast umbes kreeka pähkli suuruseid pallikesi, vajuta need lamedaks ristkülikuks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 175-kraadises ahjus u 15 minutit, kuni küpsised on kuivad. Lase veel 5 minutit ahjuplaadil jahtuda, siis tõsta metallrestile jahtuma.
Hästi maitsvad küpsised. Küpsetusaeg aga tundus liiga lühike, lasin ahjus olla 15 min. Mõnusalt muredad said.
Bastogne küpsised
Bastogne on linn Belgias, ent need küpsised on küpsisehiiu LU toode, mida Belgia linnakesega seob vaid nimi.