Bastogne küpsised

Bastogne on linn Belgias, ent need küpsised on küpsisehiiu LU toode, mida Belgia linnakesega seob vaid nimi.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

125 g võid

125 g heledat Muscovado suhkrut

1 sl tumedat siirupit

1,5 tl piparkoogimaitseainet

150 g nisujahu

1 tl söögisoodat või küpsetuspulbrit

Valmistamine

Sulata potis või, suhkur, siirup ja vürtsid. Sega ühtlaseks, siis tõsta pott tulelt. 

Sega juurde kergitusaine (sooda või küpsetuspulber) ja jahu segu. 

Võta tainast umbes kreeka pähkli suuruseid pallikesi, vajuta need lamedaks ristkülikuks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Küpseta 175-kraadises ahjus u 15 minutit, kuni küpsised on kuivad. Lase veel 5 minutit ahjuplaadil jahtuda, siis tõsta metallrestile jahtuma. 

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 02.09.2010 11:41

Hästi maitsvad küpsised. Küpsetusaeg aga tundus liiga lühike, lasin ahjus olla 15 min. Mõnusalt muredad said.