Kaalikasalatid soolasesõpradele

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Salat A:

200-250 g kaalikat

1 sl õli

1-2 tk mahedamat sibulat

soola

hakitud maitserohelist

ebaküdoonia- või õunamahla

Salat B:

200 g kaalikat

3-4 tk kiivit

1 tk väikest sibulat

1 sl õli

1 tk kuhjaga sl leotatud köömneid

1-2 sl valget veiniäädikat

2-3 sl hakitud sidrunmelissi

veidi soola

Salat C:

150 g kaalikat

100 g porgandit

100 g kõvemat koorimata kurki

1 sl õli

1-2 sl valget veiniäädikat

1 tk kuhjaga sl värsket majoraani

veidi soola

suhkrut

Valmistamine

Salat A:
riivi kaalikas jämedalt, lisa õli ja hakitud sibul. Maitsesta soola ja peenestatud maitserohelisega. Kui soovid veidi mahlasemat salatit, lisa õuna- või ebaküdooniamahla.

Salat B:
riivi kaalikas jämedalt, lisa koori ja tükeldatud kiivi, hakitud sibul, õli, leotatud köömned, veiniäädikas ja peenestatud meliss. Maitsesta vähese soolaga.

Salat C:
riivi kaalikas ja porgand jämedalt, sega juurde väikesteks kuubikuteks hakitud kurk, õli, veiniäädikas ja majoraan. Maitsesta vähese soola ja suhkruga.

Tõsta salatid pärast kokkusegamist tunniks külmikusse maitsestuma.

Toivo Niiberg "Kaalikaga gripile vastu"
LISA KOMMENTAAR