Fetajuustumuffinid

Kui kasutad soolaste muffinite puhul tavalise nisujahu kõrval ka täisterajahu, nii saad tervislikumad küpsetised. Viimase puudumisel võta nisujahu sellevõrra rohkem.

Proovi näiteks FILOS Feta juustu lamba- ja kitsepiimast.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 dl nisujahu

1 dl täisteranisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl kuivatatud punet

0.5 tl soola

2 muna

50 g õli

150 g hapukoort

125-250 g ehk 1-2 pakki FILOS feta juustu lamba- ja kitsepiimast

1 punane paprika

Valmistamine

Sega kuivained omavahel. Sega juurde munad, õli ja hapukoor. Siis lisa murendatud feta ja hakitud paprika. 

Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja küpsenud.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. Feta-paprikamuffinid on fotol kõige ülemised. 

LISA KOMMENTAAR

fänn
postitatud 18.07.2008 17:24

väga maitsvad ja mahlased muffinid, head ka ilma paprikata :)

Annika K
postitatud 06.12.2014 11:50

Väga head soolakad. sobib lisada ka veidi päevalilleseemneid.

karima
postitatud 03.03.2016 12:03

Väga mõnusad muffinid sobib lisandiks veel singing tykikesed.