Andaluusia sealiha

Tugevamaitseline lihtne roog Hispaania lõunaosast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g sea sisefileed

2 tl paprikapulbrit

1 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

1 küüslauguküüs

1 sl jämedat soola

2 sl oliiviõli

Serveerimiseks:

2 sidrunit sektoritena

Valmistamine

Sega paprikapulber, pune, küüslauk ja sool oliivõliga paksuks pastaks. Määri pasta ühtlaselt seafileele, kata kinni ja lase (järgmise päevani) külmkapis maitsestuda.

Lõika filee diagonaalselt lõikudeks. Prae hästi kuumal grill- või paksupõhjalisel praepannil 3-4 minutit mõlemalt poolt, nii et liha on läbinisti küps.

Serveeri kohe koos sidrunisektoritega.

Loe veel:

Briti koka James Martini retsept (Andalusian Pork). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Vernanda
postitatud 10.01.2009 10:40

maitses hea, ma marinaadi küll tegin topeltkoguse ja hoidsin siga seal ööpäeva. ürdid olid kuivatet, umbes kujutasin ette, et mis see siga siis maitseks, kui värsked oleks. sai teistmoodi ja minumeelest hea.

Pille
postitatud 15.12.2023 15:01

Vernanda tehtud pilt ka:

Andu
postitatud 01.11.2010 22:10

Soola paneks teinekord küll vähem, muidu sai igati maitsev. Sidrunimahla lisamine toob mõnusasti ürtide maitsed esile :P