Rumeenia marineeritud paprikad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl vett

0.5 tl meresoola

1 sl pruuni suhkrut

5-7 rohelist paprikat (u 1.3 kg)

5 dl 10% äädikat

0.5 porgandit (lõika pikuti neljaks)

1 küüslauguküüs

1 loorberileht

1 tk väike punane tšillikaun

4-5 tera musta pipart

Valmistamine

Sega vesi, sool, suhkur ja äädikas suures potis ning kuumuta aeg-ajalt segades keemiseni. Lase jahtuda.

Grilli paprikaid kuumas grillahjus või gaasileegil, kuni "villid" tekivad. Kasta korraks jääkülma vette ning koori seejärel noaga nahk maha. Nõruta hoolega.

Tee paprikatesse sisselõige ja eemalda seemned. Pane paprikad klaaspurki, vahele pane porgandit, küüslauku, loorberilehte, hakitud tšillipipart ja pipart. Kui marinaad on jahtunud, siis kalla purki.

Kaaneta purgid ja lase enne serveerimist tund aega toatemperatuuril seista.

Külmkapis säilivad sedasi valmistatud paprikad kaks nädalat.

Loe veel:

Allikas: Lucy Norris, "Pickled"

LISA KOMMENTAAR