2 sl võid
1 sl õli
650-700 g kanapugusid
soola ja musta pipart
5 dl kanapuljongit
2 viilutatud sellerivart
2 hakitud porgandit
1 hakitud sibul
2.5 dl pikateralist riisi
1 sl Worcesteri kastet
Kui Sul on külmutatud kanapugud, siis sulata need aeglaselt külmkapis ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Soovi korral lõika pugud pooleks, saad suupärasemad tükid.
Kuumuta potis või ja õli, lisa kanapugud ja pruunista keskmisel kuumusel hoolikalt. Lisa sool, pipar, puljong ja aedviljad, kata kaanega ja hauta pool tundi.
Lisa riis ja Worcesteri kaste, kata kaanega ja hauta umbes 45 minutit, kuni riis on pehme ja puljong on riisi sisse imendunud.
Keera pliit kinni ja lase roal enne serveerimist veel 10-15 minutit järelhaududa.
Internetist pärit retsept (Cooks.com, Chicken Gizzard Jambalaya). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
väga mekkiv - sellerit pold, lisasin koriandrit
Tegin metsiku riisiga. Lihtne teha ja maitsev.
Väga maitsev! Ma muidugi kohendasin seda pisut ja riisi asemel läks käiku punane kinoa. Lisasin ka pisut paprikat. Serveerimisel raputasin peale riivitud kõva juustu, mille väike tükk mul kapis kasutamist ootas. Maitsev! Kaasale ka väga meeldis.
Mulle maitses väga. Tõeline nauding. Kahjuks häiris meespere pugude struktuur, nii et ilmselt väga tihti seda teha ei õnnestu.
Väga mõnus roog. Kasutasin basmati riisi ja see oli juba paarikümne minutiga pehme.
Kanapugu-Jambalaya
USA Cajuni köögist pärit riisiroog, mis siin on tehtud kanapugudega.