Kanapugu-Jambalaya

USA Cajuni köögist pärit riisiroog, mis siin on tehtud kanapugudega.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl võid

1 sl õli

650-700 g kanapugusid

soola ja musta pipart

5 dl kanapuljongit

2 viilutatud sellerivart

2 hakitud porgandit

1 hakitud sibul

2.5 dl pikateralist riisi

1 sl Worcesteri kastet

Valmistamine

Kui Sul on külmutatud kanapugud, siis sulata need aeglaselt külmkapis ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Soovi korral lõika pugud pooleks, saad suupärasemad tükid.

Kuumuta potis või ja õli, lisa kanapugud ja pruunista keskmisel kuumusel hoolikalt. Lisa sool, pipar, puljong ja aedviljad, kata kaanega ja hauta pool tundi.

Lisa riis ja Worcesteri kaste, kata kaanega ja hauta umbes 45 minutit, kuni riis on pehme ja puljong on riisi sisse imendunud.

Keera pliit kinni ja lase roal enne serveerimist veel 10-15 minutit järelhaududa.

Loe veel:

Internetist pärit retsept (Cooks.com, Chicken Gizzard Jambalaya). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

jan
postitatud 12.03.2017 14:44

väga mekkiv - sellerit pold, lisasin koriandrit

Ilse
postitatud 18.03.2017 11:31

Tegin metsiku riisiga. Lihtne teha ja maitsev.

JuliaK
postitatud 04.07.2017 20:42

Väga maitsev! Ma muidugi kohendasin seda pisut ja riisi asemel läks käiku punane kinoa. Lisasin ka pisut paprikat. Serveerimisel raputasin peale riivitud kõva juustu, mille väike tükk mul kapis kasutamist ootas. Maitsev! Kaasale ka väga meeldis.

Kati
postitatud 30.10.2017 09:15

Mulle maitses väga. Tõeline nauding. Kahjuks häiris meespere pugude struktuur, nii et ilmselt väga tihti seda teha ei õnnestu.

Tiina
postitatud 29.11.2020 20:04

Väga mõnus roog. Kasutasin basmati riisi ja see oli juba paarikümne minutiga pehme.