Juustu-kabatšokipirukas

Kui soovid toekamat juustu-kabatšokipirukat, siis lisa täidise hulka ka hakitud seeni.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Muretainas:

100 g võid

120 g nisujahu

2 sl külma vett

soola

Täidis:

100 g võid

500 g kabatšokki

sidrunimahla

2 munakollast

150-200 g riivitud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Valmista muretainas, suru lahtikäiva koogivormi põhjale ja servadele ning küpseta keskmises kuumuses 10 minutit, kuni tainas tõmbub kergelt kollakaks.

Lõika kabatšokid väikesteks kuubikuteks. Sulata pannil või ja hauta kabatšokitükid pehmeks.

Sega munakollased riivjuustu, maitseainete ja jahutatud kabatšokkidega. Tõsta segu vormi ja küpseta 180kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis on hüübinud.

Serveeri soojalt, aastaajale vastava salatiga.

Salme Masso retsepti mugandus. Juuresoleva foto saatis kasutaja Veronika.

LISA KOMMENTAAR

Veronika
postitatud 28.08.2008 12:13

Pirukas tuli vääääga mõnus. Järgmine kord lisan Pille soovitusel seeni. Mõtlesin, et sobiks sinna tükeldada ka mõned tomatid.

trintsu
postitatud 25.09.2008 19:58

Superhea pirukas, aga ahjus hoidsin mina 30 min. ja siis ka ei olnud veel küps. Nii et ahjus peaks olema u. 40 min.

Pille @ Nami-nami
postitatud 25.09.2008 20:34

Trintsu, aitäh kommentaari eest! Tegin retsepti vastava täpsustuse!

liblikas
postitatud 23.04.2009 11:49

Minu jaoks rikkus sidrunimahl midagi ära... Päris maitse ei tulnud hästi välja. Järgmisel korral proovin ilma.

trinx
postitatud 05.09.2009 13:00

Väga hea pirukas. Isegi mees,kes muidu kabatsokki ei söö,kiitis. Lisasin omalt poolt veel paar tomatit,väikse sibula ja pisut suitsuliha kuubikuid. Suitsuliha andis minu arvates palju juurde...

Maret
postitatud 02.08.2012 20:23

Tegin ja tulemus oli imeline. Tegin riivitud suitsujuustuga ja teen kindlasti ka edaspidi.

kristiina
postitatud 24.09.2012 09:07

Täidises tundus VÕID liiga palju olevat - teinekord proovin pärast kabatšokkide hautamist need nõrutada enne muude täidise osadega kokkusegamist (või siis juba alguses poole vähema võikogusega hautada).

mäx
postitatud 16.08.2013 15:46

kabatšoki praadimiseks 100 g võid oli tõesti palju, kabatšokk ujus või sees. põhja osa oleks võinud paksem olla. maitset veel ei tea, kohe kui külalised kohal, hakkame proovima :P

Tiina
postitatud 18.08.2014 12:29

Alustasin pirukat selle retsepti järgi. Siis lisasin kommentaaride põhjal veel tomatit ja suitsupeekonit. Riivjuustu jäi natuke puudu, panin sulatatud juustu selle asemele. Mõtlesin pikniku jaoks pirukat muffinivormides teha, tegin veidi suurema koguse tainast ka, aga ikka jäi täidist üle. Panin siis törtsu jahu täidise sisse ja tegin tillukesed ilma põhjata pirukad. Ja ausalt öeldes see viimane variant meeldis mulle isegi kõige rohkem, väga mõnus hommikusöök ka järgmisel päeval!