Avokaadovõileiba võib teha nii külmsuitsulõhe kui ka krevettidega.
2 avokaadot
sidrunimahla
1-1.5 dl hapukoort või väherasvast creme fraiche'i
0.5 dl hakitud porrut
soola ja musta pipart
2 tl vähemagusat sinepit
200 g krevette või külmsuitsulõhet
4 viilu kandilist saia
viilutatud sidrunit
tilli
Lõika avokaadod pooleks ja eemalda seemned. Lõika viljaliha kuubikuteks ja sega tumenemise vältimiseks sidrunimahlaga.
Sega hapukoor, porru, sool, pipar, sinep.
Jäta paar krevetti kaunistuseks, ülejäänud haki peeneks ja lisa koos avokaadokuubikutega maitsestatud hapukoore hulka.
Rösti saiaviilud ja lõika soovi korral servad ära.
Jaota salat röstitud saiaviiludele ning kaunista sidruniviilude, krevettide ja tilliga.
Retsept on pärit soomlaste Finfood lehelt (Avokadotartar)
Superhea!
Avokaadovõileib
Avokaadovõileiba võib teha nii külmsuitsulõhe kui ka krevettidega.