Peedi-kitsejuustusupp

Kreemjas ja siidine peedipüreesupp kergelt hapuka kitsepiimast toorjuustuga. Mina kasutasin roa maitsestamiseks Meira soolavaba Vahemere ürdisegu, milles on peterselli, basiilikut, aed-harakputke, estragoni, tüümiani, punet ja münti.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g peeti

3 kartulit

1 sibul

1,5 l aedviljapuljongit

150 g pehmet kitsejuustu (nt Soignon toorjuustu)

1 tl kuivatatud ürdisegu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori ja tükelda peedid, kartulid ja sibul. Keeda aedvilju puljongis 15-20 minutit. Püreesta sauseguriga või köögikombainis ühtlaseks ja siidiseks.

Pane peedipüree uuesti potti, lisa toasoe kitsejuust ja maitseained ning hauta tasasel tulel veel 5 minutit.

Serveeri värske leivaga.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

kristina
postitatud 13.11.2010 12:44

väga uhke supp, seda pakuks hea meelega külalistelegi. ilusat värvi ja mõnusa tekstuuriga. lisasin sekka rukolalehti ja kahvliga katki tehtud keedumuna.

Kerly
postitatud 06.02.2012 21:52

Väga huvitav kooslus. Proovin teinekordki!

Ingrid
postitatud 08.09.2012 16:44

Fantastiline supp! Lihtne teha ja imemaitsev. Ma ei suuda tavaliselt ennast tagasi hoida ja panen natuke küüslauku ka supisse ja kreemjuustu asemel olen kasutanud tavalist kitsejuustu torukest - annab kitsemaitset rohkem.

Kerli
postitatud 29.01.2015 19:09

Väga hea supp. Lihtne valmistada, hea tekstuur, puhas maitse. Ja kahvlige peenestatud keedumuna sobib sinna tõesti nagu valatult. Sõid ja kiitsid nii abikaasa kui 4-aastane. Ainult puljongit tuleb mumeeelest vähem panna - meile piisas 0,8 l.