Hollandi siirupivahvlid 'Stroopwafels'

Esimesed siirupivahvlid valmistas 1784. aastal üks Gouda pagar. Tänapäeval on need ühed populaarsemad hollandi maiustused - üks hollandlane sööb aastas keskmiselt 20 siirupivahvlit. Sobivad hommikukohvi kõrvale (pane siirupivahvel natukeseks kuuma kohvitassi peale pehmenema). Vahvlite valmistamiseks on vaja sellist vahvlirauda, mis vahvleid sektoriteks ei suru.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Vahvlid:

1 l nisujahu

0.5 tl jahvatatud kaneeli

1.25 dl suhkrut

2.5 dl magedat võid

2 suurt muna

1 pakk 'aktiivset' kuivpärmi

1.25 dl sooja vett

Täidis:

3.75 dl fariinsuhkrut

2.5 dl magedat võid

1 tl jahvatatud kaneeli

6 sl tumedat maisisiirupit

Valmistamine

Vahvlid: lahusta aktiivne kuivpärm soojas vees ja oota, kuni pärm vahutama hakkab.
Haki jahu võiga puruseks, lisa suhkur, kaneel, munad ja pärmisegu. Sega hoolega ja lase 30-60 minutit kerkida.
Rulli tainas 12 palliks, suru iga pall kuuma vahvliraua vahele ja küpseta umbes 30 sekundit. Lõika vahvel 2 õhukeseks kihiks ja määri täidis vahele. Õiged siirupivahvlid tuleb ümmarguseks lõigata.

Täidis:
Kuumuta potis suhkur, ülejäänud või, kaneel ja maisisiirup keemiseni ning keeda, kuni siirup pakseneb (umbes 112-115 kraadi). Määri vahvlikihtide vahele.

Retsept on pärit Diana's Desserts veebilehelt. Pildid tegi TRIINPVR.

LISA KOMMENTAAR

Aivik
postitatud 11.04.2005 17:55

Krdi head on ikka..nämmu

mr
postitatud 01.09.2013 09:56

kust osta maisisiirupid?

helena
postitatud 28.07.2014 19:58

kas maisisiirupi võib asendada ka tumeda suhkrusiirupiga?

Oliver
postitatud 14.03.2020 21:06

Retsept On parim