Esimesed siirupivahvlid valmistas 1784. aastal üks Gouda pagar. Tänapäeval on need ühed populaarsemad hollandi maiustused - üks hollandlane sööb aastas keskmiselt 20 siirupivahvlit. Sobivad hommikukohvi kõrvale (pane siirupivahvel natukeseks kuuma kohvitassi peale pehmenema). Vahvlite valmistamiseks on vaja sellist vahvlirauda, mis vahvleid sektoriteks ei suru.
Vahvlid: lahusta aktiivne kuivpärm soojas vees ja oota, kuni pärm vahutama hakkab.
Haki jahu võiga puruseks, lisa suhkur, kaneel, munad ja pärmisegu. Sega hoolega ja lase 30-60 minutit kerkida.
Rulli tainas 12 palliks, suru iga pall kuuma vahvliraua vahele ja küpseta umbes 30 sekundit. Lõika vahvel 2 õhukeseks kihiks ja määri täidis vahele. Õiged siirupivahvlid tuleb ümmarguseks lõigata.
Täidis:
Kuumuta potis suhkur, ülejäänud või, kaneel ja maisisiirup keemiseni ning keeda, kuni siirup pakseneb (umbes 112-115 kraadi). Määri vahvlikihtide vahele.
Retsept on pärit Diana's Desserts veebilehelt. Pildid tegi TRIINPVR.
Hollandi siirupivahvlid 'Stroopwafels'
Esimesed siirupivahvlid valmistas 1784. aastal üks Gouda pagar. Tänapäeval on need ühed populaarsemad hollandi maiustused - üks hollandlane sööb aastas keskmiselt 20 siirupivahvlit. Sobivad hommikukohvi kõrvale (pane siirupivahvel natukeseks kuuma kohvitassi peale pehmenema). Vahvlite valmistamiseks on vaja sellist vahvlirauda, mis vahvleid sektoriteks ei suru.