Magus tšillikaste

Kasutusvõimalusi on heal tšillikastmel tohutult - suupistelauale dipikastme sisse, lihale, kanale, marinaadidesse, juustuvaliku kõrvale ja jõuluvana kingikotti.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

150 g punast tšillit

250 ml valge veini äädikat

250 ml vett

200 g moosisuhkrut

200 g suhkrut

Valmistamine

Puhasta kaks kolmandikku tšillidest seemnetest, haki peenelt. Haki kolmandik tšillidest koos seemnetega. Tšillisid oleks soovitatav hakkida kinnastes :)

Pane hakitud tšillid potti, lisa vesi, veiniäädikas ja suhkrud. Keeda aeg-ajalt segades tasasel tulel umbes 35-40 minutit. Pane steriliseeritud pudelitesse.

Loe veel:

Martiina retsept ja foto (vt Martiina blogipostitust). 

LISA KOMMENTAAR

Irena
postitatud 03.09.2022 19:15

Kui suurs koguse selle retsepti järgi saab?

Kalli
postitatud 09.09.2023 17:34

Veitsa alla liitri.