200 g võid
2 dl suhkrut
3 tk muna
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
2 sl kakaopulbrit
0.5 dl pirnimahla või pirnimaitselist limonaadi
425 g konservitud pirni
Määri rõngasvorm pehme võiga, puista üle riivsaiaga.
Vahusta rasvaine suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur omavahel ning sõelu muna-suhkruvahu hulka.
Pane umbes 1/3 tainast kõrvale, sega sellesse kakaopulber ja pirnijook. Sega ühtlaseks.
Lõika pirnid pisikesteks kuubikuteks ja sega heleda taina hulka.
Kalla pool heledast tainast koogivormi. Jaota peale tainas, peale ülejäänud hele tainas. Torka tainast noaga või sega veidi lusikaga, nii et tainakihid kergelt segunevad. Silu tainas pealt ühtlaseks (tee noaga piki tainast vagu, siis kerkib kook ühtlasemalt).
Küpseta 175-kraadise ahju allosas 50 minutit.
Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (9/2003, Päärynä-tiikerikakku). Pildi tegi QSTI.
Mõnus ja mahlane keeks, mis minule meeldis järgmisel päeval külmkapikülmalt veelgi rohkem.
Pirni-marmorkook
Sebrakook ehk marmorkook, seekord pirnimaitseline.