Pirni-marmorkook

Sebrakook ehk marmorkook, seekord pirnimaitseline.

Kogus
25 lõiku
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

2 dl suhkrut

3 tk muna

3 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

2 sl kakaopulbrit

0.5 dl pirnimahla või pirnimaitselist limonaadi

425 g konservitud pirni

Valmistamine

Määri rõngasvorm pehme võiga, puista üle riivsaiaga.

Vahusta rasvaine suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad.

Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur omavahel ning sõelu muna-suhkruvahu hulka.

Pane umbes 1/3 tainast kõrvale, sega sellesse kakaopulber ja pirnijook. Sega ühtlaseks.

Lõika pirnid pisikesteks kuubikuteks ja sega heleda taina hulka.

Kalla pool heledast tainast koogivormi. Jaota peale tainas, peale ülejäänud hele tainas. Torka tainast noaga või sega veidi lusikaga, nii et tainakihid kergelt segunevad. Silu tainas pealt ühtlaseks (tee noaga piki tainast vagu, siis kerkib kook ühtlasemalt).

Küpseta 175-kraadise ahju allosas 50 minutit.

Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (9/2003, Päärynä-tiikerikakku). Pildi tegi QSTI.

LISA KOMMENTAAR

qsti
postitatud 05.05.2010 12:22

Mõnus ja mahlane keeks, mis minule meeldis järgmisel päeval külmkapikülmalt veelgi rohkem.