1 tükeldatud küülik
soola ja musta pipart
4 suurt sibulat viiludena
8 küüslauguküünt hakituna
4 sl kontsentreeritud tomatipastat
2,5 dl kuiva valget veini
2,5 dl kanapuljongit
250 g kirsstomateid
värsket basiilikut
laastudeks lõigatud Parmesani
Serveerimiseks:värsket pappardelle't
Kuumuta ahi 180 C. Tükelda küülik, veereta soola-pipra-jahusegus.
Kuumuta suurel paksupõhjalisel pannil pool oliiviõlist. Prae küülikutükid ümberringi kuldpruuniks. Tõsta pruunistatud küülikutükid kõrvale.
Alanda kuumust ja lisa ülejäänud õli. Lisa sibul ja küüslauk ning prae aeg-ajalt segades tasasel tulel kuldseks. Sega juurde tomatipasta ning kuumuta segades minut aega.
Lisa vein, kuumuta keemiseni ja keeda, kuni alkohol on aurustunud ja vedelik poole võrra kokku keenud. Lisa puljong, maitsesta soola-pipraga ja kuumuta keemiseni.
Kalla pool sibulasegust suurde ahjuvormi. Aseta peale praetud küülikutükid, siis jaota peale ülejäänud sibulasegu. Kata vorm hoolikalt fooliumiga ja küpseta umbes tund aega või kuni liha on pehme.
Sega kirsstomatid kergelt õliga, maitsesta soola-pipraga. Aseta ühekordse kihina ahjuplaadile ja küpseta 20 minutit.
Võta küülikutükid ahjust välja aseta ahjuvormi.
Kurna kaste, vedelik jäta alles. Aseta sibulasegu küülikutükkidele, kata fooliumiga.
Pane kurnatud kastmeleem väikesesse potti ning tõsta keskmisele tulele. Keeda tasakesi umbes 10 minutit või kuni kaste on paksenenud. Maitsesta.
Keeda pappadrelle soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta hoolega, siis sega kastmega läbi. Lisa basiilik ja sega.
Jaota pappadrelle taldrikutele, tõsta peale kaste, küülik ja röstitud kirsstomatid. Kaunista basiilikuga, lisaks tõsta lauale Parmesan.
Retsept on mugandatud My Kitchen Rules lehelt.
Küülikuhautis (MKR)
Populaarsest Austraalia telesaatest My Kitchen Rules pärit retsept.