Mõõda suhkur vee sisse ning sega, kuni suhkur on lahustunud.
Koori pirnid, aga jäta varred tingimata külge. Koori ingverijuur ning lõika ingver ribadeks. Tõsta pirnid keedunõusse, kuhu nad täpselt ära mahuvad, kalla anumasse ka ingveriribad ning suhkruvesi. Keeda väiksel kuumusel umbes tund aega, kuni pirnid on peaaegu pehmed.
Serveerimisel paku soovi korral juurde pehmeks vahuks mikserdatud rõõska koort või pehmet vanillijäätist.
Nipid ja soovitused:
Keeduleem säilita aasiapäraste magushapude kastmete või roogade maitsestamiseks.
Kui keedad leeme väiksel kuumusel paksuks siirupiks, võid seda pruukida jäätise, pannkookide või näiteks ingverikoogi juurde.
Vaata ka punase veini siirupiga ingveripirnide retsepti.
Ma tegin ka. Aga päris suhkrut ei olnud ja siis tegin fariinikaga, ka jäi väga hea maitse, lisaks ingverile veel kuidagi karamellised. Lihtne ja tõesti heamaitseline magustoit!
Ah jaa, mul oli suhkrut veelgi vähem, ka 100 grammiga tulid maitsvad.
Hõrgud ingveripirnid
Lihtne ja üsna kalorivaene magusroog ingverisõpradele. Fotol oleva ingveripirn on Comice-pirn.