3 suurt muna
85 g suhkrut (1 dl)
500 g head kohupiima
1 tl vanillisuhkrut
3 sl mannat
100 g rosinaid või kuivatatud jõhvikaid
võid vormi määrimiseks
Eralda munavalged ja -kollased.
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa kohupiim, vanillsuhkur, manna ja rosinad*.
Sega ühtlaseks, viimasena lisa kõvaks vahustatud munavalged.
Kalla segu võitatud ahjuvormi ning küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit.
Tuli nii maitsev vorm, et isegi mu kodakondsed sõid ;) Kohupiima panin küll vähem ja muna rohkem. Muide retseptikirjelduses pole piima kohta midagi, aga no mis seal ikka, eks vast igaüks oskab ütlemata ka selle piima sinna sisse kallata.
Seal ei käigi mingit piima ju see niigi vedel.
parim! Tekkis lausa väike nostalgia lapsepõlve maiuse järgi ja see täpselt see õige asi!
Tegin Mumuu 0,1% kohupiimaga; tuli ka maitsev :) Sõime rabarberikisselliga. Viis pluss :D
lisasin sukaati. väga õhuline! teinekordki teen!
Väga mõnus!
Super-, hüper-, megahea magustoit! Eriti jõhvikakiselliga :D
Tahtsin tänada selle oivalise, aga meie peres liiga kauaks ajaks unustusse jäänud retsepti eest!
Kas seda võiks ka sügavkülmas säilitada? On keegi proovinud?
Kerkis hoolega. Jahtudes vajus küll vormi piiridesse, aga jäi ikkagi mõnus kohev.
Mina lisasin külmutatud punaseid sõstraid, väga maitsev!
Just eile tegin seda, panin veel õunu ja kaneeli peale - väga maitsev sai.
Tegin kirsi kisselliga, väga maitsev vorm on.
üks variant on teha seda keefiriga, sidrunikoort maitseks ja sula võid ja suhkrut, lisada mannat nii, et jääb paksu hapukoore taoline mass.. lasta seista pool tundi, kiiresti küpsetuspulber hulka segada ja määritud ja mannaga ülepuistatud vormi... küpsetada ahjus 180 -200 kraadi juures kuni on läbi küps... söö nagu jaksad! :-)
Kui suurt vormi kasutasite?
Tavaline kitsas ahjuvorm.
Kindlasti on kogus väiksemale hulgale kui kuuele inimesele. Pakuks kolmele- neljale...
Naine 40, no dessert kaalub umbes 800 grammi, sellest teoreetiliselt saaks 6 inimest söönuks küll. Teoreetiliselt :P
Mingi totter SVEA väikelaenu reklaam istub ees ja ära ei lähe, isegi ristist nuppu pole kus kinni panna !!!
Urrrrr, Sul on valida kas totrate reklaamide või tasulise kasutusviisi vahel. Kumba eelistad? Päris õhust ja armastusest ühte portaali ära ei toida ja üleval ei pea :)
Tegin seekord Otto ricottaga ja Otto vanillikohupiimaga pooleks. Mannat läks kogemata 2 lusikatäit rohkem, aga polnud hullu - hoopis hullult hea oli. :))
Keerasin siin kah miskit kokku... Külmkapist leidsin 600g (2 pk) pagarikohupiima.Leidsin ka peotäie tsukaati, peotäie rosinaid ja peotäie kuivatatud jõhvikaid. Sellest roog tehtud saigi. Teie retseptile lisasin 1 muna ja 1spl mannat ning lahutasin poole suhkrust (egas see rannahooaeg kah kaugel pole :) ). Kuivatatud puuviljad keerasin likku sortsukese Curvoiseriga ja ülejäänu sai tehtud nagu targad inimesed õpetanud. Momendil asi küpseb ahjus, eks näis mis välja tuleb ... Veel 10 min jäänud. No nii... Jaa... Välimus on supper !! Lõhnab oivaliselt !! Laseme jahtuda ja siis noa test... Hea , puuvilju sai nõnda palju, et suhkru koguse vähendamine läks asja ette. Tsukaati veits palju, aga hea ja mahlane nii et marja-tärklise suppi pole lisaks vajagi.
Minu suur lemmik, aga mune ma ei vahusta - segan niisama kõik kokku. Ja kõige peale panen võilaaste.
Tegin seda just nädal tagasi selle retsepti järgi, väga maitsev oli!
Mõnus nostalgiline amps ;)
Maitsev!
Tegin ka seda manna-kohupiimavormi tervele perele, 1,5 x koguse - alati jääb seda puudu aga selle-eest on see kindlapeale minek (Y)
40 min? mul kõrbes 20 minutiga ära 200C juures
Väga mõnus argipäeva magustoit. Ise küpsetan tihtipeale hoopis muhvinivormides ja siis küpsetusaeg veidi lühem.
Nii hea!
Üks minu lemmikuid!
Lisasin lisaks rosinatele veel punaseid sõstraid. Minu kohupiimakookide nipp: ostan poest allahinnatud kohupiima ja panen sügavkülma, kui koogi isu tuleb, siis kasutan just seda külmikus olevat kohupiima. Kisselli jaoks panin suure poti tulele ja lisasin kõike, mida külmkapis sobilikku leidus: pool purki õuna moosi, pool kaussi maasikatoormoosi, 250ml viinamarjamahla, mustadsõstrad, pohlad, suhkrut, lõpuks segasin tärklise külma veega ja niristasin sisse.
Väga maitsev jäi!
Väga maitsev kook. Panin punaseid sõstraid ka :)
Manna-kohupiimavorm
Kodune ja hea vana kooli magustoit - serveeri soojalt või jahtunult, kõrvale sobib külm piim või kissell või hoopis hapukoor.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.