Marineeritud kõrvits kibuvitsamarjadega

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud kõrvitsat

300-400 g puhastatud kibuvitsamarju

Marinaad:

1 l vett

250 g suhkrut (u 3 dl)

10-12 tera nelki

tükike kaneelikoort

maitse järgi äädikat

Valmistamine

Keeda marinaad valmis ja pane sellesse kõrvitsalõigud ja kibuvitsamarjad, peale vajutis.

Hoia järgmise päevani jahedas, et keetmisel vältida kõrvitsa ja marjade lagunemist.

Keeda tasasel tulel, kuni kõrvits muutub klaasjaks. Vala kuum salat purkidesse ja sule kohe õhukindlalt.

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajalehest Terviseleht (33/2001, Aive Luigela). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR