Keeks 'Ekstra'

Klassikaline keeks, mille maitsestamiseks võib kasutada erinevaid ekstrakte või vanillsuhkrut. Sobib hästi kohvilauale.

Kogus
1 keeks (umbes 10 viilu)
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

125 g suhkrut (u 1,5 dl)

120 g nisujahu (u 2 dl)

150 g sulatatud võid

näpuotsaga soola

0.5 tl apelsiniõli või tilk meelepärast ekstrakti

Valmistamine

Pane toasoojad munad vahustamisnõusse, lisa suhkur. Mikserda 10-15 minutit, kuni saad hästi koheva ja heleda munavahu.

Sõelu juurde jahu ja sool, sega läbi. Sega ettevaatlikult juurde veidi jahtunud sulavõi.

Kalla tainas võitatud keeksivormi ning küpseta kohe 180kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni keeks on pealt kuldne. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.

Retsept mugandatud Salme Masso keeksiretseptist. Pildi tegi Martiina

LISA KOMMENTAAR

Leoola
postitatud 21.10.2008 10:12

Mu lapsepõlve lemmik, hea oli ta küll!

Enely100
postitatud 17.11.2008 14:07

oli selline lihtne ja mõnus, mis sobib ideaalselt külma piimaga.

Aniitram
postitatud 21.03.2009 13:03

Proovisin oma uut lillekujulist keeksivormi ka. Kook jäi nii ilus! ja maitses ka hea loomulikult:)

ML
postitatud 15.01.2010 12:15

Suurepärane. Rosinad, mis lisasin vajusid küll kõik põhja...ega see söömist takistanud :)

julli
postitatud 21.08.2010 21:08

aga küpsetuspulber? üldse mitte?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 22.08.2010 20:49

Küpsetuspulbrit pole tõesti vaja panna - korralikult vahustatud munad tagavad selle keeksi õhulisuse. AGA - kui tunned end kindlamini küpsetuspulbrit lisades, siis antud koguse peale võid 1 teelusikatäie ju südamerahuks siiski lisada ;)

julli
postitatud 18.09.2010 21:54

ma siiski panin küpsetuspulbrit. ja maruhää sai! täna teen uuesti ja panen rummi essentsi :)

Liina
postitatud 08.11.2011 17:32

Vága hea keeks tuli! Seest mónusalt pehme ning tegin úmmarguses vormis :) Aitáh retsepti eest! :)

K.
postitatud 09.03.2012 19:58

Maitselt hea, vbl pisut munane :), 150g vōid on ka pisut palju, kook tuli liiga rasvane. Teinekord panen 100g. Omaltpoolt lisasin 1 tl vaniljet ja samapalju küpsetuspulbrit.

Dee
postitatud 14.12.2012 17:12

Ma panin ka 100 g võid. Hea keeks tuli. :)

Madis
postitatud 19.02.2013 09:09

Hea soe leib!

Hannu
postitatud 05.04.2014 17:04

Väga hea keeks tuli. Lisasin ka tumedat šokolaadi ning veidike värvilisi komme.

R.
postitatud 25.02.2015 18:02

Minu jaoks liiga munase maitsega sai. Kahjuks seda päris õiget keeksi maitset siiski ei olnud :(

Martiina
postitatud 21.01.2016 17:23

Klassika! Minu lemmikkeeks!


postitatud 10.03.2016 22:17

mul ahjus, 33 minutit on veel jäänud, aga keeks juba suht pruun, mis siis veel saab, kui 50 minutit seal olnud on? :)


postitatud 24.04.2016 22:13

Mulle vâga meeldib, panin mõned mustsõstrad hapukuseks juurde :)

Tiiu
postitatud 27.09.2016 19:48

Mina muutsin kohe seda retsepti:
Tegin suurema kogusega:
7 Muna
450 g Jahu
450 g Suhkrut
Õli tunde järgi ja muud ei midagi
Vahustasin kõik kupatuse koos: muna, jahu, suhkur ja õli.
Tuli suurepärane: 200 kraadi ja minul kulus 15 minutit umbes ainult

Christa
postitatud 13.11.2016 15:16

Miks rosinad jm. alati ainult põhja vajuvad? Vahustasin südamest, segu oli hele kollane.. rosinad olen pannud sisse, raputanud peale, enne panekut teinud rosinad jahuseks - ikka vajuvad põhja...

Jaana Kraus
postitatud 22.06.2017 09:14

Tuunitud toblerone šokolaadi tükkidega ning vaniljega. Kui keeks jahtunud, immutatud parajalt konjakiga :)

Jaana Kraus
postitatud 22.06.2017 13:06

Tuunitud toblerone šokolaadi tükkidega ning vaniljega. Kui keeks jahtunud, immutatud parajalt konjakiga :)

tiia
postitatud 03.09.2017 13:38

Rosinad peaks jahu sisse segama , ja siis koos jahuga taignasse

Piret
postitatud 28.02.2019 11:46

Väga maitsev tuli, panin ka küpsetuspulbrit sisse.