Põhjamaades populaarne viis värske lõhe valmistamiseks.
1 kg värsket lõhefileed
70-80 g jämedat meresoola
30 g suhkrut
1 sl värskelt jahvatatud valget pipart
punt värsket till
Nopi pintsettidega kalafileest kõik küljeluud hoolikalt välja. Pane kala suurele küpsetuspaberitükile.
Sega sool, pipar ja suhkur omavahel, laota ühtlase kihina kalale. Haki till peeneks ja puista samuti kalale.
Mähi kala küpsetuspaberisse, pane peale paras raskus. Lase kalal külmkapis vähemalt 24 tundi maitsestuda.
Puhasta kala suuremast soolast ja tillist. Lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri näiteks koos tilli-sinepikastmega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mina teen ka juba aastaid selle retsepti järgi. Ja pole kunagi pidanud pettuma.
Graavilõhe
Põhjamaades populaarne viis värske lõhe valmistamiseks.