Tomatimarmelaad

Kogus
1.5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

750 g punast või rohelist tomatit

1 tk sidrunit (mahl ja riivitud koor)

1 kg moosisuhkrut

Valmistamine

Kasta tomatid korraks keevasse vette ja eemalda nahad. Eemalda varrekoht ja lõika tomatid tükkideks.
Sega kõik koostisained roostevabas keedunõus kokku ja keeda segades 5 minutit (punased tomatid) või 10 minutit (rohelised tomatid).
Tõsta pott pliidilt ära. Eemalda hoolikalt vaht.
Vala marmelaad soojadesse, hoolikalt pestud purkidesse. Sulge purgid ja säilita külmas.

DanSukkeri retsept. Pildi tegi LIISI.
LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 25.08.2010 21:50

Kuna moosisuhkrut polnud käepärast, kasutasin tavalist suhkrut ja lisasin veidike mett. Konsistentsilt tuli üsna vedel, mitte marmelaadi moodi. Maitses aga hästi. Kinlasti sobib niisama röstsaiaga või hoopis juustukõrvaseks.