Marineeritud nuikapsas

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 väike nuikapsas 7-8 mm viiludena

2 porgandit pikkade ribadena

2 purustatud küüslauguküünt

1 loorberileht

3 värsket tillioksa

175 ml 5% äädikat (white vinegar)

350 ml vett

3 sl suhkrut

1 tl sinepiseemneid

0,5 tl tilliseemneid

0,25 tl tšillihelbeid

1 tl soola

Valmistamine

Keeda porgandeid 3 minutit. Sega nuikapsaga ja pane koos küüslaugu, loorberilehe ja tilliga liitrisesse klaaspurki.

Keeda marinaad ja kalla keev vedelik purki. Kata kaanega ja lase jahtuda.

Jahtunult pane purk külmkappi. Tarvita 3-4 päeva pärast.

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR