Signe kanamaksapasteet

Niiviisi valmistas kanamaksapasteeti ajakirjanik ja saatejuht Signe Lahtein.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Valmistamine

Nõruta maks liigsest vedelikust. Koori sibulad, lõika sektoriteks. 

Kuumuta suurel pannil veidi õli, lisa sibul ja kanamaks ja prae kergelt läbi. Lisa loorber ja vürtsid. Kuumuta ja prae aeg-ajalt segades 15 minutit. 

Siis lisa kuivatatud ploomid. Kuumuta seni, kuni maks spaatliga vajutades katki läheb. Tõsta pann tulelt ja lase veidi jahtuda. Siis eemalda pannilt loorberileht ja pipraterad. 

Aja soe praetud maksa-sibula-ploomisegu läbi hakklihamasina, lisades vahepeal ka võikuubikuid ja tooreid küüslauguküüsi. Kui segu on läbi hakklihamasina aetud, siis aja see peenema tulemuse jaoks veel kord läbi hakklihamasina. Maitsesta kõik soola ja brändiga, sega juurde seedermänniseemned ja klopi läbi.

Lase enne serveerimist vähemalt pool tundi maitsestuda.  

Nipid ja soovitused:

  • Hakklihamasina asemel võid kasutada ka köögikombaini. 
  • Kui säilitad pasteeti külmkapis, siis kindlasti kinnises karbis või toidukilega, et see võõraid maitseid külge ei võtaks. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.12.2022 13:21

Täitsa maitsev, selline tugevama tekstuuri ja mitsega aga hea.