2 karpi kanamaksa
3 punast sibulat
8 nelki või vürtsitera
8-10 musta pipra tera
peotäis musti ploome
4-6 küüslauguküünt
pakk võid
peotäis piinia- või seedermänniseemneid
mehine sorts konjakit või brändit
Nõruta maks liigsest vedelikust. Koori sibulad, lõika sektoriteks.
Kuumuta suurel pannil veidi õli, lisa sibul ja kanamaks ja prae kergelt läbi. Lisa loorber ja vürtsid. Kuumuta ja prae aeg-ajalt segades 15 minutit.
Siis lisa kuivatatud ploomid. Kuumuta seni, kuni maks spaatliga vajutades katki läheb. Tõsta pann tulelt ja lase veidi jahtuda. Siis eemalda pannilt loorberileht ja pipraterad.
Aja soe praetud maksa-sibula-ploomisegu läbi hakklihamasina, lisades vahepeal ka võikuubikuid ja tooreid küüslauguküüsi. Kui segu on läbi hakklihamasina aetud, siis aja see peenema tulemuse jaoks veel kord läbi hakklihamasina. Maitsesta kõik soola ja brändiga, sega juurde seedermänniseemned ja klopi läbi.
Lase enne serveerimist vähemalt pool tundi maitsestuda.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Signe kanamaksapasteet
Niiviisi valmistas kanamaksapasteeti ajakirjanik ja saatejuht Signe Lahtein.