Läti hapupiimasupp

Kurzeme piirkonnast pärit retsept (Kurzemes skābputra). Skābputra antakse lauale külmalt võileibadega õhtuooteks või keedetud kartulite, heeringa või köögiviljavormiroaga õhtusöögiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 sl odratangu

4 dl vett

5 dl hapupiima

5 dl rõõska piima

soola

maitserohelist

Valmistamine

Keeda odratangud veega pehmeks.

Edasiseks supi valmistamiseks on kaks peamist viisi:

Traditsioonilisem variant:

Lisa kuuma vedeliku sisse lusikaga hapupiim nii, et moodustuksid tükid. Vala juurde piim ja lase supp hapuks minna.  Soola traditsiooniliselt skabputrale ei lisata! 

Moodsam variant:

Klopi hapu- ja rõõsk piim segu, lisa juurde keedetud odratangud. Maitsesta soola, hapukoore ja hakitud maitserohelisega.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR