Kurzeme piirkonnast pärit retsept (Kurzemes skābputra). Skābputra antakse lauale külmalt võileibadega õhtuooteks või keedetud kartulite, heeringa või köögiviljavormiroaga õhtusöögiks.
Edasiseks supi valmistamiseks on kaks peamist viisi:
Traditsioonilisem variant:
Lisa kuuma vedeliku sisse lusikaga hapupiim nii, et moodustuksid tükid. Vala juurde piim ja lase supp hapuks minna. Soola traditsiooniliselt skabputrale ei lisata!
Moodsam variant:
Klopi hapu- ja rõõsk piim segu, lisa juurde keedetud odratangud. Maitsesta soola, hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
Läti hapupiimasupp
Kurzeme piirkonnast pärit retsept (Kurzemes skābputra). Skābputra antakse lauale külmalt võileibadega õhtuooteks või keedetud kartulite, heeringa või köögiviljavormiroaga õhtusöögiks.