Rabarbri-kohupiimakook

Purukattega rabarbri-kohupiimakook, mis püsib mahlane ja maitsev mitu päeva.
Kasuta näiteks Billington's rafineerimata peeneteralist küpsetussuhkrut või granuleeritud suhkrut.

Kogus
15 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purutainas:

350 g nisujahu (6 dl)

85 g Billington's rafineerimata suhkrut (1 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

soola

250 g võid

Vahele:

600 g rabarbrit

1 tl värskelt jahvatatud kardemoni

1 tl kaneeli

Täidis:

4 suurt muna

150 g Billington's rafineerimata suhkrut

500 g kohupiima

100 g hapukoort

2 sl mannat või nisujahu

Valmistamine

Näpi jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber koos võiga ühtlaseks puruks. Laota kolmveerand tainast küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega väiksemale ahjuplaadile (u 30 x 35 cm).

Tükelda rabarberid, sega jahvatatud kardemoni ja kaneeliga.

Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, hapukoor ja manna/jahu. Laota kohupiimakate põhjale, kata rabarberiviiludega ning pudista peale ülejäänud purutainas.

Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni kook on küps. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

LISA KOMMENTAAR

Helle
postitatud 10.05.2011 23:12

Väga hea kook, mõnusalt krõbe ja samas mahlane. Ja hea lihtne oli teha ka. Ma küpsetasin 30 min 200C juures ja siis lasin väljalülitatud ahjus veel ca 10 min seista. Mõne aja pärast oli koos vaniljejäätisega väga maitsev :)

Erka
postitatud 15.04.2012 13:23

Viimased rabarberid sügavkülmikust tahtsid koogiks saada ja see retsept sobis suurepäraselt. Kaneel ja kardemon andsid väga huvitava maitsenüansi. Kahjuks sõid külalised koogi ära, nii et mul pole aimugi, mismoodi oleks see maitsenud ka järgmisel päeval. :)

Meeli
postitatud 10.06.2012 22:54

Väga hea kook, panin natuke rohkem hapukoort, nii et küpsemisega läks kauem, aga lõpptulemus väga hea, lisasin veel kookoshelbeid :)

Hexy
postitatud 02.06.2013 19:08

Väga maitsev kook. Mina asendasin poole jahus koguse täisteranisujahuga.

Super!
postitatud 20.06.2013 18:33

Kook on mega maitsev!!

Liisumai
postitatud 28.05.2014 10:16

Parim rabarberikoogi retsept, imemaitsev mahlane!

Annika
postitatud 02.06.2014 13:54

Kui suur peaks ahjuplaat olema?

Vandiste
postitatud 21.05.2015 16:25

Imemaitsev! Tegin suure ahjuplaadi jaoks 1,5 kordse koguse. Lihtne teha ja head asja peabki palju olema :)

Merili
postitatud 14.07.2015 22:14

Kas ilma mannata ka annaks seda teha? mida arvate?

Pille
posted on 24.03.2016 19:32

Merili, ikka annab - kohupiimamassi seoks ka jahu või tärklis!

kriss23
postitatud 24.03.2016 17:13

Kui sooviksin teha 26 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis, kas see oleks võimalik ja kuidas siis kogustega oleks.

Pille
posted on 24.03.2016 19:31

Kriss, pead ise arvutama :) Õnneks on Nami-Namis täpsed juhendid olemas: http://nami-nami.ee/uudis/2937/

esta
posted on 30.06.2016 16:03

kas mustikatega vöib ka teha!

Hexy
postitatud 28.05.2018 10:02

Minu pere seda kooki väga ei söönud :O

Pille
posted on 28.05.2018 10:03

Mis neile ei meeldinud, Hexy? Aga Sulle endale?

Hexy
posted on 04.06.2018 15:29

Mulle endale maitses!