350 g nisujahu (6 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
85 g suhkrut (1 dl)
250 g võid
Vahele:600 g rabarbrit
1 tl värskelt jahvatatud kardemoni
1 tl kaneeli
Täidis:4 suurt muna
150 g suhkrut
500 g kohupiima
100 g hapukoort
Näpi jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber koos võiga ühtlaseks puruks. Laota kolmveerand tainast küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega väiksemale ahjuplaadile (u 30 x 35 cm).
Tükelda rabarberid, sega jahvatatud kardemoni ja kaneeliga.
Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, hapukoor ja manna/jahu. Laota kohupiimakate põhjale, kata rabarberiviiludega ning pudista peale ülejäänud purutainas.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni kook on küps. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.
Väga hea kook, mõnusalt krõbe ja samas mahlane. Ja hea lihtne oli teha ka. Ma küpsetasin 30 min 200C juures ja siis lasin väljalülitatud ahjus veel ca 10 min seista. Mõne aja pärast oli koos vaniljejäätisega väga maitsev :)
Viimased rabarberid sügavkülmikust tahtsid koogiks saada ja see retsept sobis suurepäraselt. Kaneel ja kardemon andsid väga huvitava maitsenüansi. Kahjuks sõid külalised koogi ära, nii et mul pole aimugi, mismoodi oleks see maitsenud ka järgmisel päeval. :)
Väga hea kook, panin natuke rohkem hapukoort, nii et küpsemisega läks kauem, aga lõpptulemus väga hea, lisasin veel kookoshelbeid :)
Väga maitsev kook. Mina asendasin poole jahus koguse täisteranisujahuga.
Kook on mega maitsev!!
Parim rabarberikoogi retsept, imemaitsev mahlane!
Kui suur peaks ahjuplaat olema?
retseptis ju kirjas kui suur :)
Imemaitsev! Tegin suure ahjuplaadi jaoks 1,5 kordse koguse. Lihtne teha ja head asja peabki palju olema :)
Kas ilma mannata ka annaks seda teha? mida arvate?
Merili, ikka annab - kohupiimamassi seoks ka jahu või tärklis!
Kui sooviksin teha 26 cm läbimõõduga lahtikäivas vormis, kas see oleks võimalik ja kuidas siis kogustega oleks.
kas mustikatega vöib ka teha!
ei või kindlasti mite
Minu pere seda kooki väga ei söönud :O
Mis neile ei meeldinud, Hexy? Aga Sulle endale?
Mulle endale maitses!
Kas tavalise suhkruga saab ka teha?
Liis, ikka saad. Sisuturundus on selle asja nimi, aga mitte sundsoovitus :)
Kas hapukoor on väga vajalik
Jaana, kui kasutad tavalist teralist kohupiima, siis hapukoor teeb seda pehmemaks. Võid asendada ka näiteks maihtsestamata jogurtiga.
Paar päeva tagasi tegin, väga maitsev ja õnnestus kohe esimesel korral.
hea
Meile Siimuga meeldis väga kook,kuhu me lisasime katteks veel maasikaid!
Lihtne teha ja väga hea tuli :)
See on super kook, hea lihtne teha!
Super maitsev kook! Mina panin kardemoni asemel topelt kaneeli. Suure ahjuplaadi jaoks tegin 1.5x koguse. Lollikindel retsept :)
Jääb arusaamatuks purutaignale küpsetuspulbri lisamine - ei tee muud, kui muudab taigna mõrudaks ja koogi üsna ebameeldivaks... Kui küpsetuspulber ära jätta tuleb tõesti hea kook :)
Anna-Liisa, see sama purutainas läheb alla ka ja nagu näha, siis teistele kasutajatele ei ole kook üsna ebameeldiv tundunud. Maitse asi!
Kasutaja Katelyn jagas FBs sellist pilti ja kommentaari: "Üks mõnus rabarberi-kohupiimakook" :)
Rabarbri-kohupiimakook
Purukattega rabarbri-kohupiimakook, mis püsib mahlane ja maitsev mitu päeva.