Arbuusigraniita

Jahutav suvedessert.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g suhkrut

1.25 dl vett

500 g arbuusi viljaliha

Valmistamine

Sega väikeses potis vesi ja suhkur, kuumuta keemiseni ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Lase jahtuda.

Püreesta arbuus köögikombainis. Sega jahtunud siirupiga ning vala plastmassist vormi. Pane tunniks ajaks sügavkülmikusse.

Võta külmikust välja ja sega hoolega, pane uuesti sügavkülma. Tee nii 3 korda, kuni graniita on paks ja peenikeste jääkristallidega.

Serveeri väikestes pokaalides või kaussides.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Namilla
postitatud 12.08.2011 21:56

Maitsev!

Kaare
postitatud 14.06.2016 08:07

Kui on väga magus arbuus, siis võib vabalt vähem suhkrut panna. Värskelt pressitud sidrunimahl annab särtsakust, aga ka ilma selleta on värskendav ja maitsev!