Kiired kurgid

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg väikesi peenrakurke

1 l vett

1.5 sl 30% äädikat

1.5 sl suhkrut

1.5 sl soola

4 küüslauguküünt

4 suurt tilliõisikut

Valmistamine

Leota kurke mõned tunnid jääkülmas vees, nõruta ja lao liitrise mahutavusega keeratava kaanega purkidesse. Pane purki üks pikuti lõhestatud küüslauguküüs ja sõelal keeva veega ülekallatud tillisarikas.
Kuumuta marinaadiained keemiseni, kalla keev marinaad kohe purkidesse.

Lahtiselt 24–48 tundi toatemperatuuril seismise järel on kurgid täiesti tarbimisvalmis. Käärimise vältimiseks ja kurkide värske maitse säilitamiseks sule purgid kaantega ja pane külmkappi. Kurgid on parima maitsega esimese paari nädala jooksul, kuigi säilivad vajadusel ka mitu kuud.

Hoidis muutub toatemperatuuril kuni 12 kuud säilivaks, kui kasutad steriliseeritud purke ja kaasi ning pastöriseerid pooleldi kinnikeeratud kaantega purke 80° juures 10 minutit.

Loe veel:

Maire Suitsu retsept Eesti Päevalehest. Pildid tegi DAGRIS.

LISA KOMMENTAAR

Köögikatake
postitatud 20.08.2011 14:46

Lihtne, kiire ja maitsev