1 suurem noore lamba kints
terve mugul värsket küüslauku
suur kimp hakitud värsket tüümiani
4 sidrunit
soola ja musta pipart
Esmalt eemalda lambakintsust kont, seejärel eemalda ettevaatlikult kogu rasv ja kõõlused, nii et alles jääb vaid taine lambaliha.
Pane lambaliha suurde ahjuvormi, kata oliiviõli, hakitud küüslaugu ja tüümianiga.
Lõika sidrunid pooleks, pressi mahl lihale ning pane tühjakspressitud sidrunipooled samuti vormi. Maitsesta hoolega, seejärel hõõru kogu marinaad hoolega liha sisse.
Kata liha puhta rätiku vms ja lase jahedas (ent mitte külmikus) 3-5 tundi maitsestuda.
Eemalda sidrunikoored ja pane lambaliha koos vormiga umbes 20 minutiks hästi kuuma ahju. Igaks juhuks kontrolli 15 minuti pärast, et lammas üle ei küpseks. Lase enne serveerimist 15-20 minutit puhata ning lõika seejärel paksudeks viiludeks.
Retsept on briti ajalehest The Guardian (Boned leg of lamb). Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin puuküttega ahjus, mis vahetult peale kütmist on ikka väga kuum. Oli 20 minutit ja pärast puhkas ligi pool tundi-sai täpselt paraja küpsusastmega ja maitset oli ka piisavalt. Usun, et teen teinekordki.
Röstitud lambakints