2 veidi toorest banaani
soovi korral karamellkastet
sulatatud tumedat 70% šokolaadi
šokolaadi- nonparelle (puistepuru)
Lõika banaanid pooleks ja lükka pikuti jäätisepulga otsa. Kasta sulatatud šokolaadi sisse ja veereta puistepurus. Pane umbes 1,5 tunniks sügavkülma.
Kui tahad eriti magusaid jäätiseid, siis kasta banaanid esmalt karamellkastme sisse, siis pane sügavkülma. Kasta seejärel sulašokolaadi sisse ja uuesti sügavkülma.
Pildi tegi Kaare.
Minul šokolaadipuru käepärast ei olnud ja arvasin, et saab niisama läbi ajada, aga peale banaani sulašokolaadi kastmist sain aru, miks seda purus veeretamist vaja on - nimelt hiljem ei saa ju banaani kusagile asetada, ilma et ta aluse külge kleepuks. Kui aga veeretada üleni mandlilaastudes, nagu ma proovisin teha, siis kaotab banaan jälle oma kuju ja välimuse. Külmunud banaan maitses hästi, aga arvan, et edaspidi jätan šokolaadikastme siiski ära, on tervislikum.
See on räigelt hea asi.
Ma ei uskunud, et see võiks mulle maitseda, aga väga hea oli! Hoidsingi umbes 1,5 tundi külmas. Arvan, et kui kauem hoida, lähevad liiga kõvaks. Abikaasa ütles, et toob homme kilo banaane, paluks uus laar teha :)
Mul kulus kahele banaanile (neljale "jäätisele") u 60 g šokolaadi. Kastmiseks peaks seda rohkem olema, aga saab ka lusikaga banaanile määrida nagu mina tegin. Siis ei jää ka pärast nii palju sulašokolaadi üle.
Banaanijäätisepulgad
Laste lemmikud!