Banaanijäätisepulgad

Laste lemmikud!

Kogus
4 tk
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 veidi toorest banaani

soovi korral karamellkastet

sulatatud tumedat 70% šokolaadi

šokolaadi- nonparelle (puistepuru)

Valmistamine

Lõika banaanid pooleks ja lükka pikuti jäätisepulga otsa. Kasta sulatatud šokolaadi sisse ja veereta puistepurus. Pane umbes 1,5 tunniks sügavkülma.

Kui tahad eriti magusaid jäätiseid, siis kasta banaanid esmalt karamellkastme sisse, siis pane sügavkülma. Kasta seejärel sulašokolaadi sisse ja uuesti sügavkülma.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Netcat
postitatud 20.09.2011 11:07

Minul šokolaadipuru käepärast ei olnud ja arvasin, et saab niisama läbi ajada, aga peale banaani sulašokolaadi kastmist sain aru, miks seda purus veeretamist vaja on - nimelt hiljem ei saa ju banaani kusagile asetada, ilma et ta aluse külge kleepuks. Kui aga veeretada üleni mandlilaastudes, nagu ma proovisin teha, siis kaotab banaan jälle oma kuju ja välimuse. Külmunud banaan maitses hästi, aga arvan, et edaspidi jätan šokolaadikastme siiski ära, on tervislikum.

Pille
postitatud 16.05.2016 21:48

Netcati pilt:

Greete-Liis
postitatud 27.09.2012 16:58

See on räigelt hea asi.

Kaare
postitatud 16.05.2016 22:12

Ma ei uskunud, et see võiks mulle maitseda, aga väga hea oli! Hoidsingi umbes 1,5 tundi külmas. Arvan, et kui kauem hoida, lähevad liiga kõvaks. Abikaasa ütles, et toob homme kilo banaane, paluks uus laar teha :)

Kaare
postitatud 17.05.2016 16:57

Mul kulus kahele banaanile (neljale "jäätisele") u 60 g šokolaadi. Kastmiseks peaks seda rohkem olema, aga saab ka lusikaga banaanile määrida nagu mina tegin. Siis ei jää ka pärast nii palju sulašokolaadi üle.