Meghan Markle ingveri-marjakrõbedik

Meghan Markle jagas oma retsepti juba 2014. aastal.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Täidis:

5 dl kultuurmustikaid

5 dl põldmarju

0,5 tl vanilliekstrakti

2 tl sidrunimahla

1 sl vahtrasiirupit

1 sl värskelt riivitud ingverijuurt

Purukate:

6 dl kaerahelbeid

5 sl mett või vahtrasiirupit

2 tl jahvatatud kaneeli

5 sl mandlijahu

0,5 tl vanilliekstrakti

5 sl toasooja külmpressitud kookosrasva

1 tl linaseemneid

Valmistamine

Kuumuta ahi 170°C.

Loputa marjad, nõruta ja aseta ahjuvormi. Lisa vanilliekstrakt, sidrunimahl, vahtrasiirup ja ingverimahl ning sega hoolega läbi.

Sega kausis kaerahelbed, mandlijahu, kreeka pähklid, sool, vanilliekstrakt, kaneel ja linaseemned. Siis sega juurde vahtrasiirup ja kookosõli. Puista purusegu ühtlase kihina marjadele. 

Küpseta 170-kraadises ahjus 35-40 minutit või kuni marjad on pehmed ja purukate kenasti kuldne. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta purukatte magustamiseks vahtrasiirupit. 
  • Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 
  • Mandlijahu asemel võib kasutada ka nt riisijahu või nisujahu.

Allikas: Cooking Light

LISA KOMMENTAAR