Austerservikusupp

Lihtne, kiirestivalmiv ja maitsev seenesupp, millele riivitud porgand annab kauni jume. Austerservikute asemel võib kasutada ka šampinjone.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

u 250 g värskeid austerservikuid või šampinjone või seeni

1 sibul

1 porgand

2 sl võid või õli

1 l aedviljapuljongit

1 dl kohvikoort või vahukoort

soola ja musta pipart

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Haki sibul, riivi porgand peenelt. Puhasta ja haki seened (sh seenejalad).

Kuumuta potis või, lisa sibul ja hauta klaasjaks. Lisa hakitud seened ja riivitud porgand ja hauta paar minutit. 

Lisa puljong ning hauta suppi tasasel tulel kaane all 10 minutit. 

Lisa rõõsk koor ja kuumuta supp läbi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, soovi korral puista valmis supile peterselli.

Serveeri nt gruusia nisuleiva või porgandikuklitega.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta praadimiseks õli ja jäta rõõsk koor lisamata. Maitseb ikka väga hästi!

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 23.01.2008 11:36

Maitsev ja kiire supp. Lisasin veel peotäie riivitud porgandit.

Pille @ Nami-nami
postitatud 23.01.2008 19:05

Aitäh, Dee, hea idee eest! Tegin ka seda suppi ja lisasin Sinu soovitusel riivitud porgandit. Väga mõnus maitse ja ilus värv tuli. Tegin retsepti ka vastava täienduse :)

Berit
postitatud 04.03.2008 21:51

Maitsev supp, kiiresti saab valmis. Porgandit lisaks isegi sutsu rohkem, teeb supi mõnusalt paksemaks (:

Katukatu
postitatud 09.03.2010 07:12

Hästi hea supp sai. Panin kohe mõnuga võid ja määrdejuustu jäägi surasin ka sisse. Maitseks sai rohelist Provance segu ka sisse (ma panen seda vist igale poole :) Kõrvale ahjusaiu, millel oli tomati-küüslaugu-basiiliku-oliivõli segu ja riivjuust.