u 250 g värskeid austerservikuid või šampinjone või seeni
1 sibul
1 porgand
1 l aedviljapuljongit
1 dl kohvikoort või vahukoort
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Haki sibul, riivi porgand peenelt. Puhasta ja haki seened (sh seenejalad).
Kuumuta potis või, lisa sibul ja hauta klaasjaks. Lisa hakitud seened ja riivitud porgand ja hauta paar minutit.
Lisa puljong ning hauta suppi tasasel tulel kaane all 10 minutit.
Lisa rõõsk koor ja kuumuta supp läbi. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga, soovi korral puista valmis supile peterselli.
Serveeri nt gruusia nisuleiva või porgandikuklitega.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Maitsev ja kiire supp. Lisasin veel peotäie riivitud porgandit.
Aitäh, Dee, hea idee eest! Tegin ka seda suppi ja lisasin Sinu soovitusel riivitud porgandit. Väga mõnus maitse ja ilus värv tuli. Tegin retsepti ka vastava täienduse :)
Maitsev supp, kiiresti saab valmis. Porgandit lisaks isegi sutsu rohkem, teeb supi mõnusalt paksemaks (:
Hästi hea supp sai. Panin kohe mõnuga võid ja määrdejuustu jäägi surasin ka sisse. Maitseks sai rohelist Provance segu ka sisse (ma panen seda vist igale poole :) Kõrvale ahjusaiu, millel oli tomati-küüslaugu-basiiliku-oliivõli segu ja riivjuust.
Austerservikusupp
Lihtne, kiirestivalmiv ja maitsev seenesupp, millele riivitud porgand annab kauni jume. Austerservikute asemel võib kasutada ka šampinjone.