Hautatud mustjuur

Väga lihtne viis mustjuure valmistamiseks. Sobib lisandiks erinevate roogade juurde - fotol on nt praetud koha ja hautatud mustjuur.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g mustjuurt

sidrunimahla

soola ja musta pipart

hakitud peterselli või murulauku või tüümiani

2 dl kohvikoort või vahukoort

Valmistamine

Pese mustjuured hoolega puhtaks, siis koori köögiviljakoorijaga. Pane kohe sidrunimahlaga maitsestatud vette, et mustjuur ei tumeneks. Siis lõika umbes 6-8 cm juppideks. Keeda soolaga maitsestatud vees u 5-6 minutit, kuni mustjuured on poolpehmed. Nõruta hoolega.

Tõsta mustjuured uuesti potti, kalla peale rõõsk koor. Hauta tasasel tulel, kuni mustjuured on küpsed.

Maitsesta soola-pipraga, sega hulka hakitud maitseroheline ja serveeri.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR