4 keskmise suurusega suvikõrvitsat
sidrunipipart
1 sl võid
1 hakitud sibul
200 g külmutatud maisi
2 purustatud küüslauguküünt
0.5 tl purustatud musta pipart
150 g murendatud Valio Aura sinihallitusjuustu
1 dl hakitud peterselli
Kasta suvikõrvitsad umbes 3 minutiks keevasse vette, nõruta. Koori ja lõika pikuti pooleks. Uurista viljaliha lusikaga välja ja lõika kuubikuteks.
Puista suvikõrvitsasse sidrunpipart.
Kuumuta potis või, lisa sibul, mais, küüslauk ja suvikõrvitsakuubikud. Kuumuta klaasjaks, aga ära pruunista! Maitsesta pipraga, lisa sinihallitusjuust ja petersell.
Täida suvikõrvitsapoolikud seguga. Küpseta 200-kraadises (grill)ahjus, kuni täidis on läbikuumenenud.
Serveeri omaette või grillvorsti või -liha juurde.
Mugandus Soome Valio retseptist.
Unustasin lisada, et kuna kasutasin noori väiksemapoolseid suvikõrvitsaid, siis ei kastnud ma neid ei keeva vette ega koorinud. Sellegipoolest said väga maitsvad..
Mina panin suvikõrvitsad ahju 200 kraadi juurde kui olin sisu välja uuristanud, lasin olla kuni tegin täidise ja siis täitsin täidisega. Sinihallitusjuustu oli 200 gr ja see tundus enam-vähem paras kogus olevat. Mõnusad olid, lisandeid ei võtnud aga mõned sööjad võtsid chilli kastet lisaks.
Juustuga täidetud suvikõrvitsad
Sinihallitusjuust ja konservmais on segus, millega on täidetud suvikõrvitsapoolikud.