Marineeritud oliivid kapparimarjade ja röstitud küüslauguga

Marineeritud oliivid on saanud kaaslaseks kapparimarjad (need varrega "suured kapparid") ja röstitud küüslauguküüned. Valmista 1-2 päeva enne serveerimist, siis jõuavad maitsed seguneda.
Sobivad igasugused oliivid, nt Kalamata, Amfissa, Nicoise, Picholine, Cerignola jm.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g rohelisi ja musti kividega oliive

10 suurt küüslauguküünt

2 dl kapparimarju

1 sl külmpressitud oliiviõli

2 väikest värsket rosmariini oksa

3 väikest värsket pune oksa

1 tl tšillihelbeid

Valmistamine

Küüslauguküünte röstimiseks pane kooritud terved küüslauguküüned väikese kaanega ahjuvormi sisse või keera fooliumisse. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni küüned on pehmed. Lase jahtuda.

Sega röstitud küüslauguküüned, nõrutatud oliivid ja ülejäänud ained. Lase enne serveerimist 1-2 päeva jahedas maitsestuda.

Serveeri toatemperatuuril.

Loe veel:

Idee: Martha Stewart

LISA KOMMENTAAR