Karri-kookose risoto parmesanivahvlitega

Veidi ebatraditsioonilisem risotolaadne roog kookospiimapuljongi ja puuviljadega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 sl Arborio risotoriisi

85 ml oliiviõli

1 peenestatud pesa- ehk šalottsibul

1 peenestatud küüslauguküüs

2.5 dl kookospiima

7.5 dl kana- või aedviljapuljongit

karripulbrit

340 g riivitud parmesani

2 juppi küpset jahubanaani

2.5 dl tükeldatud ananassi

ja mangot

1 sl mangotšatnit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Parmesanivahvlid:
peenesta parmesan köögikombainis. Kuumuta väike (15 cm) teflonpann ja puista sellele pool riivitud parmesanist. Küpseta, kuni parmesanivahvel on altpoolt helepruun. Eemalda pannilt ja lase külmal taldrikul jahtuda ja krõbedaks muutuda.

Risoto:
Sega kookospiim ja aedviljapuljong ning kuumuta keemiseni.
Hauta suures potis sibul oliivõlis klaasjaks, siis lisa karripulber ja riis. Lisa vähehaaval kuum 'kookospuljong' ja sega pidevalt. Kuumuta umbes 15 minutit.
Eemalda pann tulelt.
Pruunista jahubanaanid pannil ja lisa koos puuviljaga risotole. Lisa ülejäänud parmesan ja kuumuta veel 2 minutit.

Retsept ilmus briti ajalehes Observer Food Magazine (March 2003, Denis Jaricot's Curry risotto with exotic fruits and parmesan wafer. Denis Jaricot on kuulsa prantsuse koka Paul Bocuse ristipoeg ja töötab hetkel kokana CuisinArt hotellis Anguilla saarel Kariibi merel).
LISA KOMMENTAAR