2 kg varajast Yukon Gold kartulit
vett
1 sl + 2 tl soola
1 dl õunaäädikat
1 sl suhkrut
450-500 g peekonit (lõika 1 cm juppideks)
2 väikest hakitud valget sibulat
5 dl veiselihapuljongit
1.25 dl hakitud värsket peterselli
Koori kartulid, pane suurde potti ja kata veega. Kuumuta keemiseni, lisa 1 sl soola. Keeda tasasel tulel, kuni kartulid on pehmed (umbes 10 minutit).
Samal ajal sega äädikas, suhkur ja ülejäänud sool väikeses potis. Kuumuta keskmisel tulel, kuni suhkur on lahustunud.
Nõruta kartulid suurel sõelal ja lõika kuumalt 3 mm viiludeks (kasuta nt kummikindaid, et vältida käte kõrvetamist).
Nirista peale äädikasegu ja sega õrnalt, kuni kõik kartulid on kaetud. Pane kõrvale.
Prae peekon keskmise kuumusega pannil pruuniks ja krõbedaks. Eemalda peekon vahukulbiga. Vala liigne rasv pannilt, järelejäänud rasvas hauta sibul klaasjaks (ära pruunista).
Lisa loomalihapuljong, kuumuta kiiresti keemiseni. Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni pool puljongist on aurustunud.
Kalla redutseeritud puljong veel soojadele kartuliviiludele, puista peale peekonikuubikud ja hakitud peterselli.
Sega ja serveeri kohe.
USA kokandusguru Martha Stewarti retsept (German Potato Salad). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Imehea ja mahlane Saksa kartulisalat! Just hapukas, piisavalt maitsestunud kartulitega. Juurde ehtsad viini shnitslid (kilu ja sidruniga): väga maitsev õhtusöök!
Martha Stewarti saksa kartulisalat