Ingveritee

Suhkrustatud ingveritee mõjub soodsalt seedimisele ja seega sobib joomiseks peale rammusat einet. Haige kurgu korral võib magustamata teed tarvitada kuristamiseks. Aitab ka iivelduse korral.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 tl riivitud värsket ingverijuurt või 1.5 tl ingveripulbrit

2.5 dl keeva vett

mett või pruuni suhkrut

viil sidrunit

Valmistamine

Kalla riivitud ingverijuurele peale keev vesi ja lase kinnikaetult 5 minutit tõmmata. Kurna ja joo, soovi korral maitsesta mee või pruuni suhkruga. Kui kasutad ingveripulbrit, siis lase pulbri-veesegul keema tõusta ja 5-10 minutit tasakesi haududa.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta magustamiseks pruuni suhkrut. 

Retsept on Tallinna Kaubamaja kliendilehest, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

Peeter
postitatud 05.12.2018 21:35

Väga hea!

Pille
postitatud 30.09.2019 15:07

Annuzhka saatis 2011. a jaanuaris sellise pildi:

Elle Fluss
postitatud 21.09.2021 11:10

Minul hakkab ingveritee joomine september ja kuni kevadeni välja. Olen täheldanud kuidas organism vastu võtab ????