Porgandikuklid kaerahelvestega

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

3 dl väherasvast piima

3 dl riivitud porgandit

30 g pärmi

75 g kaerahelbeid

2 sl õli

1 tl soola

1 sl mett

450-500 g nisujahu

määrimiseks muna

Valmistamine

Riivi porgandid peene riiviga. Pane koos piimaga potti ja kuumuta käesoojaks. Lahusta pärm kausis, lisa vähehaaval käesoe piima-porgandisegu. Lisa õli, sool, kaerahelbed ja mesi. Lisa vähehaaval jahu, kuni saad pehme taina. Lase kaetult mahu poolest kahekordseks kerkida (umbes 1 tund).

Sõtku tainas jahusel laual läbi. Jaga tainas 16 tükiks ja vormi neist ümmargused või ovaalsed kuklid. Lase kuklitel kaetult veel 20 minutit kerkida. Määri pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 12-15 minutit. Kuklid peavad olema kuldpruunid.

Lase restil jahtuda.

Taani retsept (Gulerødsboller). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 25.04.2010 00:10

Olid muidu maitsvad,aga hirmus magedad.

E
postitatud 19.07.2012 11:05

Aga kuhu jäid kaerahelbed?