7.5 dl nisujahu
200 g võid
35 g värsket pärmi
0.5 tl suhkrut
0.5 tl soola
2.5 dl piima
Täidis:250 g fetajuustu
2 sl värsket või 0.5 tl kuivatatud basiilikut
Määrimiseks:1 muna
Mõõda kaussi jahu, lisa võitükikesed ja haki noaga purutaoliseks massiks.
Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa leige piim ja maitseks soola. Kalla jahu-võisegu hulka ja sega ühtlaseks tainaks.
Jaota tainas kolmeks osaks ja rulli igaüks neist 30 cm läbimõõduga ringiks. Lõika iga ring kaheksaks sektoriks.
Peenesta fetajuust ning sega hakitud basiilikuga. Pane igale tainatükile teelusikatäis juustusegu ja keera laiemast otsast rulli.
Tõsta rullid ahjuplaadile ja lase soojas rätiku all 15-20 minutit kerkida.
Määri pealt munaga ja küpseta 225kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni sarvesaiad on kaunilt kuldsed.
Pereköögi retsept (mai 2002), pildi tegi Vandiste.
Minu arust ääretult lihtsalt ja kiiresti valmivad hõrgud saiakesed hommikukohvi kõrvale. Tõeliselt head!
Tegin neid ilma täidiseta - siis saab ise otsustada, kas panna pärast peale juustu või hoopiski mõnd head moosi :)
Kasutasin kavalalt valmis muretaigent ja sain päris huvitavad pirukad kuna taigen oli magus. :D Sisse panin Esko Talu pipraseguga fetat. Esimene amps oli võõras, aga teine juba täitsa meeldis. :P
Kiired, lihtsad, maitsvad! Soovitan!
Fetajuustusarved
Soojad sarvesaiad hommikukohvi kõrvale on tõeliselt mõnusad.