Fetajuustusarved

Soojad sarvesaiad hommikukohvi kõrvale on tõeliselt mõnusad.

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
10 minutit + 20 minutit kerkimist + 15 minutit ahjus
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Pärmi-muretainas:

7.5 dl nisujahu

200 g võid

35 g värsket pärmi

0.5 tl suhkrut

0.5 tl soola

2.5 dl piima

Täidis:

250 g fetajuustu

2 sl värsket või 0.5 tl kuivatatud basiilikut

Määrimiseks:

1 muna

Valmistamine

Mõõda kaussi jahu, lisa võitükikesed ja haki noaga purutaoliseks massiks. 

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa leige piim ja maitseks soola. Kalla jahu-võisegu hulka ja sega ühtlaseks tainaks.

Jaota tainas kolmeks osaks ja rulli igaüks neist 30 cm läbimõõduga ringiks. Lõika iga ring kaheksaks sektoriks.

Peenesta fetajuust ning sega hakitud basiilikuga. Pane igale tainatükile teelusikatäis juustusegu ja keera laiemast otsast rulli.

Tõsta rullid ahjuplaadile ja lase soojas rätiku all 15-20 minutit kerkida.

Määri pealt munaga ja küpseta 225kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni sarvesaiad on kaunilt kuldsed.

Loe veel:

Pereköögi retsept (mai 2002), pildi tegi Vandiste

LISA KOMMENTAAR

Meeli
postitatud 27.06.2007 15:19

Minu arust ääretult lihtsalt ja kiiresti valmivad hõrgud saiakesed hommikukohvi kõrvale. Tõeliselt head!

h-m
postitatud 09.02.2009 19:11

Tegin neid ilma täidiseta - siis saab ise otsustada, kas panna pärast peale juustu või hoopiski mõnd head moosi :)

Itakene
postitatud 13.06.2010 12:50

Kasutasin kavalalt valmis muretaigent ja sain päris huvitavad pirukad kuna taigen oli magus. :D Sisse panin Esko Talu pipraseguga fetat. Esimene amps oli võõras, aga teine juba täitsa meeldis. :P

Vandiste
postitatud 21.09.2016 08:58

Kiired, lihtsad, maitsvad! Soovitan!

Pille
postitatud 31.07.2025 09:23

Vandiste tehtud foto ka: